POLITIČKI OBRAČUN

Laburisti isključili Vukšiću mobitel, on pobjesnio

04.09.2014 u 16:04

Bionic
Reading

Branko Vukšić revoltiran je posljednjih potezima sada već bivših kolega jer su mu ukinuli službeni mobitel odmah nakon što su mu suspendirali članstvo u Hrvatskim laburistima, a v.d. predsjednice stranke Nansi Tireli zatražila njegovo isključenje

'Odmah nakon suspenzije isključili su mi službeni mobitel kako ne bih mogao komunicirati s novinarima. Njihov potez pokazuje kako stranka radi i igra podlo', požalio se Vukšić te se već smatra bivšim članom stranke iako službeno još nije izbačen.

Kaže da su mu mogli reći da vrati mobitel i on bi ga vratio, ali isključiti nekome mobitel kako bi mu se onemogućili kontakti smatra iznimno niskim. 'Ovim potezima oslikava se nesposobnost ljudi koji su doveli stranku na rub provalije', kritičan je Vukšić.

Objašnjava da je već dva puta bio na rubu izlaska iz stranke, ali su ga molili da ostane. Ostao je, ističe, samo zato što nije želio izaći onda kada je najteže, kada rejting pada. 'Nisam se gurao, a za glasnogovornika stranke su me predložili Nikola Vuljanić i Antun Kapraljević', objašnjava Vukšić. Potezi trenutnog vodstva stranke su ga u potpunosti razbjesnili, objašnjava dalje.

Kliknite na internetske stranice Laburista i pogledajte ljude koji su u Predsjedništvu. Pogledajte njihove biografije i vidjet ćete ono što sam govorio - da im nesposobnost jako dobro pristaje', prolio je žuč Vukšić. Vodstvo Laburista s druge strane optužuje ga da želi narušiti jedinstvo stranke.

'Ne želim ništa narušavati. Kakvo je to jedinstvo jedne žene ili jednoga čovjeka - takvo smo jedinstvo napustili 1990. i od toga mi se ježi koža', nastavio je monolog. Potom se upitao kakva je to stranka koja ne dopušta pluralizam mišljenja te je sa smiješkom odbacio bilo kakve spekulacije o tome da prelazi Radimiru Čačiću.

'Nemojte me zafrkavati - da sam kruha gladan, ne bih prešao njemu. Ne prelazim nikome, ni Čačiću, ni Bandiću. Ja sam ljevičar, socijalist i mi smo duboki politički neistomišljenici', objašnjava Vukšić. O eventualnom osnivanju nove stranke još je prerano govoriti, a za utorak je najavio konferenciju za medije na kojoj će podrobnije progovoriti o raskolu u Laburistima.