SOCIJALNI SLUČAJ?!

Kutle tvrdi da je švorc; sutkinja ne vjeruje

02.10.2009 u 22:18

Bionic
Reading

Na čak 102 stranice sutkinja Rahela Sakač obrazložila je zašto su Miroslav Kutle i četvero nepravomoćno osuđenih krivi za malverzacije u privatizaciji Gradskog podruma kojima je Kutlina Globus grupa početkom 90-ih nezakonito stekla više od milijun kuna u dionicama Gradskog podruma

Konačan pravorijek na jednu od najopsežnijih pisanih presuda, koja je otpremljena optuženicima, a na koju su ljetos najavili žalbe, donijet će Županijski sud. Kutle je osuđen na tri godine zatvora, negdašnji čelnici Gradskog podruma Mario Piškurić, Ilija Milišić i Dragutin Mužić - prvi na godinu dana, drugi na godinu i tri mjeseca, treći je uvjetno osuđen, a nekadašnja direktorica Globus interijera Nives Simeunović dobila je dvije godine i osam mjeseci.

Uz to što se od Globusa oduzima 1,2 milijuna kn, optuženici moraju solidarno platiti sudske troškove od 108.000 kn. Iako je Kutle, protiv kojega je u tijeku 9 kaznenih postupaka, naveo da nema imovine ni prihoda pa ne može platiti ni sudske troškove, sudu je to bilo teško povjerovati.

'Nije na sudu naveo da prima socijalnu pomoć ili naknadu za nezaposlene i nije tražio branitelja po službenoj dužnosti, već je sam angažirao branitelja, pa je sud zaključio da Kutle ostvaruje prihode iz drugih izvora', napisala je sutkinja zašto mora podmiriti troškove.

Kaznu od tri godine sud smatra primjerenom. Olakotnim su Kutli uzeli neosuđivanost, uredne dolaske na suđenje, to što je otac dvoje malodobnika i što je prošlo 17 godina. Otegotna mu je količina kriminalne djelatnosti, a sud smatra da će kazna utjecati na njega da se ubuduće kloni sličnih postupanja, piše Večernji.hr.