ŠOKANTNO OTKRIĆE

Kutija sa 60 ljudskih glava zapela u prometu SAD-a!

18.06.2010 u 16:02

Bionic
Reading

Djelatnik cargo službe aviokompanije Southwest Airlines nije mogao vjerovati što je vidio kada je krenuo provjeravati sadržaj loše pakirane pošiljke koja je, zbog loših uvjeta pakiranja, zapela na kontroli u zračnoj luci Little Rock savezne države Arkansas u SAD-u

Pošiljka je u sebi imala između 40 i 60 ljudskih glava obaju spolova. Iako se slučaj zbio 9. lipnja, tek je danas stigao do naslovnica nakon što je vijest emitirana na mreži NBC.

Ashley Rogers
, glasnogovornik kompanije, pojašnjava da je kontrola bila rutinska, ali da je odlučeno zaviriti u sadržaj pošiljke, jer su nedostajali neki standardni dokumenti koji su ju trebale pratiti na putu. Čim je kompanija saznala za šokantan sadržaj pošiljke, obaviještena je policija.

Istražni sudac upućen u slučaj, Garland Camper, naredio je policiji da se istraga proširi, jer se sumnja na možebitnu ilegalnu trgovinu organima. 'Riječ je o ljudskim tijelima. Neću dopustiti da hrpa ljudskih glava putuje po državi bez jasne pravne procedure koja će nas uvjeriti da je operacija legalna', decidiran je bio sudac Camper.

Prema izvorima na koje se pozivaju kolege s NBC-a, pošiljku je poslala kompanija JLS Consulting iz Conwaya (Arkansas) a trebala je stići do tvrtke Medtronic u Fort Worth (Texasu) koja se bavi medicinskim istraživanjima. Oglasila se i direktorica JLS Consulting, Janice Hepler, koja je rekla da u svemu surađuju s istražnim organima i da se njezina tvrtka inače koristi leševima doniranim za medicinske eksperimente. Dodala je da njezina kompanija često šalje diljem SAD-a dijelove ljudskih tijela pod šifrom 'anatomski materijali', a da je ovo prvi slučaj loše ambalaže neke pošiljke.