ministar u samostanu

Kujundžić: Nekad jedan svećenik u bolnici vrijedi više od 20 doktora

23.03.2017 u 20:46

Bionic
Reading

Ministar zdravstva Milan Kujundžić poručio je na tribini u dominikanskom samostanu da nekad jedan svećenik u bolnici vrijedi više od dvadeset doktora te da 'kad god se politika odmicala od naroda i univerzalnih kršćanskih vrednota, nije bilo dobro'

Ministar zdravstva Milan Kujundžić sudjelovao je u srijedu na tribini ‘Vjera i politika u odgoju, obrazovanju i zdravstvu’ održanoj u dominikanskom samostanu i župi blaženog Augustina Kažotića u Zagrebu.

Poručio je da se vjera i politika međusobno ne negiraju te da su zapadna civilizacija i Europa nastale na univerzalnim kršćanskim vrednotama.

'Ako u sebi nemamo usađene kršćanske vrijednosti, prije ćemo krenuti stranputicama. Kad god se politika odmicala od naroda i univerzalnih kršćanskih vrednota, nije bilo dobro. Ako se te vrednote budu živjele uistinu, a ne samo deklarativno, Hrvatska će biti uređena zemlja u kojoj će se cijeniti znanje, rad, poštenje', rekao je Kujundžić.

Govoreći iz svojega osobnog iskustva o svećenicima koji djeluju u bolnicama, piše na portalu samostana, ministar je rekao da nekad jedan svećenik u bolnici vrijedi više od 20 doktora 'jer svećenikov osmijeh, utješna riječ i ohrabrenje, beskrajno znače i bolesniku i obitelji'.