tko (za)što radi

Kujundžić: SDP obmanjuje javnost

17.03.2017 u 22:11

Bionic
Reading

Ministar zdravstva Milan Kujundžić reagirao je u petak navečer na SDP-ovu konferenciju za novinare zbog, kako ističe, obmana izrečenih na njegov račun, a u vezi s dugovima u zdravstvu poručuje kako je spreman doći u Sabor te progovoriti o tome i o SDP-ovu doprinosu dugu

'Poradi obmana koje su danas na SDP-ovoj konferenciji za novinare izrečene na moj račun oko rada i dugova u zdravstvu, mogu reći sljedeće: ulaskom u Vladu RH potpisao sam ugovor s Medicinskim fakultetom i Farmaceutsko-biokemijskim fakultetom u Zagrebu, gdje sam redoviti profesor, da ću održati minimalni broj predavanja za nula kuna', stoji u Kujundžićevu priopćenju.

Navodi da je potpisao i ugovor s Kliničkom bolnicom Dubravom da će za nula kuna po potrebi dolaziti napraviti ERCP kod najtežih bolesnika. 'Tako sam jučer išao raditi teškog bolesnika iz Osijeka', ističe Kujundžić i dodaje da u privatnoj poliklinici 'naravno ne radi'.

'Glede dugova u zdravstvu i velikih zasluga SDP-ova ministra dr. Varge, vrlo rado ću doći u Sabor i o tome progovoriti', poručuje Kujundžić.

Na današnjoj konferenciji za novinare saborski zastupnici Siniša Varga i Peđa Grbin rekli su da je dug u hrvatskom zdravstvu dosegnuo nezabilježene razmjere. Ustvrdili su da ga je Vlada HDZ-a i Mosta u samo godinu dana udvostručila, tako da je dospjeli dug sada pet milijarda kuna, a ukupni dug više od rekordnih osam milijarda kuna.

Grbin je ocijenio da su neki problemi u funkcioniranju zdravstvenog sustava osobno vezani uz ministra Kujundžića jer se 'bavi čitavim nizom drugih stvari zbog kojih se ne može posvetiti ministarskom poslu'. Kujundžiću je, rekao je, dopušteno da uz ministarski posao obavlja i poslove na Medicinskom i Farmaceutskom fakultetu u Zagrebu te poslove u Kliničkoj bolnici Dubravi. 'Istovremeno, na web stranici poliklinike u vlasništvu obitelji ministra, i danas se Kujundžić reklamira kao liječnik koji pruža ustanove u toj poliklinici', istaknuo je Grbin.