postoji potreba

Kujundžić najavio izgradnju nove sveučilišne bolnice u Splitu vrijedne nekoliko milijardi kuna

  • Autor: L. F./Hina
  • Zadnja izmjena 14.08.2019 17:28
  • Objavljeno 14.08.2019 u 17:28
tportal

Izvor: Pixsell / Autor: Marko Prpic/PIXSELL

Ministar zdravstva Milan Kujundžić je u srijedu je najavio izgradnju nove sveučilišne bolnice u Splitu koja bi, kako je rekao, stajala nekoliko milijardi kuna

"Mislim da se poklopio povijesni trenutak i sklonost ove vlade u razumijevanju da se u Splitu napravi nova sveučilišna bolnica s investicijom od nekoliko milijardi (kuna)," rekao je Kujundžić tijekom današnje posjete splitskom KBC-u.

Naglasio je i kako u Splitu postoje resursi i potreba za novom sveučilišnom bolnicom.

"Do sada nismo prema medijima komunicirali, a to je samo potvrda da ova vlada radi u tišini i osigurava sredstva kako bi se napravila nova sveučilišna bolnica u Splitu," rekao je Kujundžić.

Također je najavio kako će u idućih nekoliko tjedana biti riješeno i pitanje povećanja plaća u zdravstvenom sustavu.

  • +10
  • +7

Milan Kujundžić

Izvor: tportal.hr / Autor: Matej Grgic

"Zadnjih  godinu dan Ministarstvo zdravstva, Ministarstvo financija i Ministarstvo rada  s jedne strane, a s druge strane sindikati u zdravstvu, pregovaramo. Sindikati u zdravstvu bili su maksimalno korektni. Početni njihovi zahtjevi bili su povećanje plaća na godišnjoj razini oko dvije milijarde. Uvažavajući i BDP i sve druge  dionike u hrvatskom sustavu  došli smo na 400 milijuna na godišnjoj razini. Mislim da je to minimalni neophodni moment kojeg ova vlada i ova država trebaju ispuniti prema liječnicima  i medicinskim sestrama, odnosno svima koji rade u sustavu zdravstva", poručio je Kujundžić.

Uvjeren je, kaže, kako će to tijekom nekoliko narednih tjedan biti riješeno.

Pregled tjedna bez spama i reklama

Prijavi se na naš newsletter i u svoj inbox primaj tjedni pregled najvažnijih vijesti!