GUBITAK PETOG MANDATA

Kujundžić: HDZ je upozoren. Slabo se bavim crnim i bijelim labudovima

27.05.2019 u 14:05

Bionic
Reading

Ministar zdravstva Milan Kujundžić izjavio je kako u demokraciji strankama nekada ide bolje a nekada lošije, što pokazuje i to da im je peti mandat na jučerašnjim izborima izmakao za oko 1400 glasova, pa smatra kako je HDZ dobio upozorenje da će neke stvari morati bolje prilagoditi na budućim izborima

"Demokracija po sebi podrazumijeva, i to je smisao demokracije, da nekada ide malo bolje, a nekada malo lošije. Mi u HDZ-u očekivali smo pet mandata u Europskom parlamentu, ali za peti mandat nismo dobili negdje 1400 glasova. Ono što je za pozdraviti je da su izbori bili maksimalno demokratski, načelno nije bilo nikakvih ozbiljnijih incidenata, a mi u HDZ-u smo dobili upozorenje da ćemo neke stvari morati malo bolje prilagoditi u izborima koji su pred nama", rekao je Kujundžić prilikom boravka u Kliničkoj bolnici Merkur.

Upitan što misli o tvrdnji glavnog analitičara HDZ-a Roberta Kopala da je za ishod izbora odgovorna teorija crnog labuda, odnosno nešto neočekivano što je bilo teško predvidjeti, Kujundžić je odgovorio: "Ja se slabo bavim i crnim i bijelim labudovima tako da to pitajte gospodina Kopala".

Kad je riječ o stanju u HDZ-u, Kujundžić kaže kako je "načelno u stranci sve u redu" te je siguran da će na sljedećim izborima sigurno biti bolji.