u iznosu od 500 kuna

Krstulović-Opara odobrio sufinanciranje knjiga za osnovce u Splitu

21.09.2017 u 19:01

Bionic
Reading

Splitski gradonačelnik Andro Krstulović Opara donio je zaključak o sufinanciranju školskih udžbenika za učenike drugoga, trećega i četvrtog razreda osnovne škole za ovu školsku godinu po kojemu pravo na sufinancirani iznos od 500 kuna imaju učenici s prebivalištem na području grada Splita bez obzira na osnivača škole, priopćeno je u četvrtak iz splitske Gradske uprave

 Sufinanciranje školskih udžbenika odobrit će se i učenicima koji su pravo na besplatne udžbenike u školskoj godini 2017./2018. ostvarili po nekoj drugoj osnovi, ali samo u visini razlike do 500 kuna ako je ostvareno pravo po drugoj osnovi manje od tog iznosa, navodi se u priopćenju.

 Roditeljima/skrbnicima/posvojiteljima/udomiteljima učenika koji ostvare pravo na sufinanciranje školskih udžbenika isplatit će se novac preko osnovnih škola Grada Splita, a za učenike koji pohađaju školu kojoj nije osnivač Grad Split novac će se izravno (ne preko osnovnih škola drugih osnivača) uplaćivati na tekuće ili žiroračune podnositelja zahtjeva.

 Oni koji ostvare pravo na sufinanciranje školskih udžbenika trebaju na kraju nastavne godine školske udžbenike neoštećene vratiti u školu koju učenik pohađa.

 Splitski prvašići dobili su besplatne udžbenike na temelju odluke koju je splitsko-dalmatinska Županijska skupština donijela krajem srpnja za sve prvašiće u županiji.