'NEODGOVORNI TIPOVI'

Krstulović Opara: Neću se rugati tuđim brojkama kao što su se neki rugali Splitu

23.10.2020 u 14:36

Bionic
Reading

Eskalaciju broja novozaraženih koronavirusom komentirao je splitski gradonačelnik Andro Krstulović Opara, koji kaže da mu ne pada na pamet istom mjerom vraćati onima koji su se prije nekoliko mjeseci izrugivali s epidemiološkom slikom u Dalmaciji i nudili tumačenja o 'ležernom dalmatinskom mentalitetu'

'Ne pada mi na pamet ulaziti u polemike s neodgovornim tipovima koji su likovali kada su brojke u Splitsko-dalmatinskoj županiji bile visoke. Ako smo se kao država i društvo odlučili za otvaranje granica i spašavanje turističke sezone, bilo je za očekivati da će u tom trenutku brojke narasti. A sad kada su brojke velike u drugim gradovima, recimo u Zagrebu, nitko u Splitu - od mene pa nadalje - nije išao u smjeru ruganja, kao što su se tada rugali s nama', kazao je Krstulović Opara na konferenciji za novinare.

'Odbijam komunicirati na takav način i gnušam se nad ljudima koji su tako govorili o Splitu ili o našem mentalitetu. Nadam se da će ovaj val zaraze, koji je evidentno u naletu, biti zaustavljen odgovornim ponašanjem', dodao je splitski gradonačelnik.

Koncem kolovoza između ostalih zapamćena je izjava Bandićevog pročelnika Pavla Kalinića, koji je kazao: 'Ako Split ima 50, Zagreb bi trebao imati 1000 zaraženih da bi bio žarište'. Premda bi po njegovoj matematici glavni grad u tom slučaju trebao imati četiri milijuna stanovnika. No, posljednjih dana službene brojke idu upravo u tom smjeru.

'Vidjeli ste kako se odgovorno ponašamo u gradskoj upravi', kazao je Krstulović Opara, čiji je zamjenik Nino Vela također pozitivan.

  • +11
Koronavirus u Splitu Izvor: Cropix / Autor: Paun Paunovic / CROPIX

'Ovom krizom upravljamo odgovorno: vrlo je malo osnovnih škola kompromitirano, a vrtići funkcioniraju jako dobro. Disciplinirani smo, pozivam građane da se i dalje pridržavaju svih mjera i prate upute gradskog, županijskog i nacionalnog stožera', zaključio je splitski gradonačelnik.