POD LUPOM NA HRT-U

Krmpotić pisao Radmanu: Lažno se optužuje moja kćer!

14.07.2015 u 17:08

Bionic
Reading

Ivan Krmpotić, otac HRT-ove novinarke Helene Krmpotić, uputio je pismo Goranu Radmanu, glavnom ravnatelju HRT-a, u kojem ga optužuje da lažira evidenciju rada na Prisavlju kako bi njegovoj kćeri mogao dati otkaz. Krmpotić piše da je razlog tome njegova suradnja s njemačkim, francuskim i talijanskim istražiteljima na slučajevima ubojstava Stjepana Đurekovića, Brune Bušića i obitelji Stjepana Ševe

Kako neslužbeno doznajemo, na HRT-u je u tijeku interna istraga oko evidencije radnog vremena, koja je obuhvatila i Helenu Krmpotić. Sporan je navodno blagdan Tijelova, 4. lipnja, kada nije radila, a trebala je jer je bila na rasporedu. Na HRT-u se, kao i u ostalim državnim i nekim privatnim tvrtkama, rad blagdanima posebno plaća.

Helenin otac u pismu navodi da Radman optužuje njegovu kćer da je u evidenciju rada upisala blagdan Tijelova, 4. lipnja ove godine.

'Iako nije upisala da je radila na blagdan niti joj je tako nešto plaćeno, što je vidljivo iz isplate osobnog dohotka koji je primila u srpnju, a nemajući drugog načina - vi potom lažirate njezinu evidenciju kako biste joj mogli dati otkaz', ističe Krmpotić dodajući da se grafološkim vještačenjem vrlo brzo može utvrditi da joj netko dopisao blagdan, ali i da će cijeli slučaj imati epilog na sudu. Dodao je da će povući iskaze date njemačkim istražiteljima, kao i svu dokumentaciju koju im je dostavio.

Na HRT-u se o tom slučaju, dok traje interna istraga, nisu željeli očitovati.