ZAPLJENA NA PLESU

Krijumčarili kokain natopivši ga u odjeću

27.03.2010 u 14:13

Bionic
Reading

U zagrebačkoj zračnoj luci Pleso zaplijenjeno je oko 1,7 kilograma kokaina koji su dvojica državljana Srbije pokušali prokrijumčariti natopivši drogu u odjeću koju su potom osušili i složili u putne torbe, izvijestila je danas zagrebačka policija

Osumnjičeni u dobi od 29 i 35 godina su kokain visoke čistoće, vrijedan pola milijuna kuna, nabavili u Limi, glavnom gradu Perua, a droga je bila namijenjena srbijanskom narko tržištu.

Dvojica krijumčara su u zagrebačku zračnu luku doputovali u srijedu navečer redovnom zračnom linijom iz peruanskog grada Chiclaye preko Pariza. Prilikom graničnog, to jest carinskog pregleda u dva putna kovčega pronađeno je puno odjeće prekrivene osušenom materijom bijele boje. Odjeća je odnesena na vještačenje u Centar za forenzična ispitivanja, istraživanja i vještačenja Ivan Vučetić, gdje je metodom ekstrakcije izuzeta sumnjiva materija i utvrđeno da se radi o kokainu.

Kako je riječ o složenom i dugotrajnom postupku, a do sada je vještačena samo polovica odjeće iz koje je izvučeno 1,7 kilograma droge po koju je, kako je utvrđeno kriminalističkim istraživanjem, dvojac krenuo početkom ožujka iz Beograda.

Osumnjičeni dosada nisu bili evidentirani u hrvatskoj policiji. Nakon kriminalističkog istraživanja privedeni su istražnom sucu Županijskog suda u Zagrebu s kazenom prijavom.

U zagrebačkoj policiji kažu da je navedeni način krijumčarenja poznat u svijetu, no ovo je prvi put da su se i oni susreli s njim.