OTVORENO PISMO ČAČIĆU

Kregar odbacio tumačenja o koaliciji s HNS-om

20.04.2009 u 13:13

Bionic
Reading

Kandidat za zagrebačkog gradonačelnika Josip Kregar zahvalio je danas HNS-ovcu Radimiru Čačiću na podršci, ali i odbacio tumačenja da je riječ o skrivenom dogovoru ili koaliciji s HNS-om

ZAGREB - Čačić je, naime, prošlog tjedna objavio da se neće natjecati za gradonačelnika te da će HNS podržati Kregara. Objasnio je da je njegova stranka u dogovoru s Kregarom procijenila da Zagreb ima opciju za promjene i da glasove građanske opcije ne treba rasipati, što je u dijelu javnosti protumačeno kao skrivena koalicija.

Takva tumačenja Kregar je u otvorenom pismu Čačiću nazvao neutemeljenima. 'Mi nemamo što skrivati. Možemo biti primjer izbornog nadmetanja u kojem suparnici nisu i neprijatelji, ali i energično odbiti svaku tvrdnju o koaliciji ili dogovoru', kaže Kregar.

Čačiću je zahvalio na podršci, ističući kako je 'iz sredstava javnog informiranja stekao dojam da je podrška bezuvjetna'.

Kregar žali zbog Čačićeva stava da u Gradskoj skupštini samo stranke mogu jamčiti i provedbu ideja i programa.

'Žao mi je što sumnjate u našu neovisnu listu i kandidate za Gradsku skupštinu. Jedini način otklanjanja vaših sumnji je to da istaknemo ugledne ljude i kandidate s integritetom na našoj listi', stoji u Kregarovu otvorenom pismu Čačiću