napuknuo jedan nivo

Kreće sanacija petlje na Držićevoj i Slavonskoj, radovi će trajati četiri mjeseca

17.10.2018 u 13:54

Bionic
Reading

Podno petlje na križanju Slavonske i Držićeve avenije radnici su počeli donositi opremu i može se očekivati da će uskoro biti postavljene skele i krenuti obnova vrijedna 4,9 milijuna kuna bez PDV-a

Podsjetimo, dojava građana u veljači ove godine o napuknuću jednog nivoa petlje na teren je izvukla policiju, Zagrebačke ceste, inspekciju Ministarstva mora, prometa i infrastrukture te nezaobilaznog gradonačelnika Milana Bandića, zbog čega je bilo preventivno zabranjeno prometovanje za vozila teža od 3,5 tona, pa nije vozila ni autobusna linija 222 (Remetinec – Žitnjak).

Međutim pregledom je utvrđeno da nema opasnosti od urušavanja, ali i da je nužna obnova.

Posao na natječaju u kolovozu dobila je tvrtka APEX – ING iz Sesveta, a s njima na terenu bit će i varaždinski Colas i solinski Goran i Zoran.

Radovi uključuju obnovu slivnika, sustava odvodnje, odbojnih ograda, obnovu hidroizolacije, gornje nosive rasponske konstrukcije, upornjaka i upornjačkih prostorija te zamjenu vrata na upornjačkim prostorijama.

  • +2
Petlja Slavonska - Držićeva Izvor: Cropix / Autor: Marko Todorov / CROPIX

Trebali bi biti završeni u roku od četiri mjeseca, a za trajanja radova bit će postavljena i privremena regulacija prometa.