hak upozorava

Kreće još jedan turistički vikend: Pojačan promet na graničnim prijelazima

25.06.2021 u 07:48

Bionic
Reading

Promet je pojačan na graničnim prijelazima sa Slovenijom na ulasku u Hrvatsku, a s Bosnom i Hercegovinom i Srbijom na izlasku iz Hrvatske, izvijestio je u petak ujutro Hrvatski auto klub (HAK).

Povremene smetnje, vožnja u koloni ili kraći zastoji zbog veće gustoće prometa mogući su i na pojedinim dionicama Jadranske magistrale (DC8) na prilazima turističkim središtima i mjestima, Krčkom mostu (DC102), zagrebačkoj (A3) i riječkoj obilaznici (B8), na dionici Istarskog ipsilona (B8) u smjeru graničnih prijelaza sa Slovenijom, u blizini odmorišta te kod ulaza ili izlaza s autocesta.

Na A3 Bregana-Lipovac - do 30.lipnja na nadvožnjaku u čvoru Lučko na zagrebačkoj obilaznici vozi se prema privremenoj regulaciji prometa koja je postavljena i na Jadranskoj aveniji; do 30.lipnja zbog radova na nadvožnjaku Rugvica vozi se uz privremenu regulaciju prometa, u smjeru Lipovca po dva sužena prometna traka; zbog sanacije mosta Okoli vozi se dvosmjerno južnim kolnikom s dva prometna traka u smjeru Bregane i jednim prometnim trakom u smjeru Lipovca.

Zbog povremeno pojačanog prometa i aktualnih epidemioloških kontrola na većini graničnih prijelaza moguća su čekanja u putničkom i teretnom prometu.

U pomorskom prometu nema poteškoća.