NA REDU JE SPLIT

Kreće gradnja POS-ovih stanova za 1100 eura po kvadratu

13.08.2013 u 08:46

Bionic
Reading

Nakon višegodišnje stanke ponovno se pokreće program društveno poticane stanogradnje u Splitu i to na lokaciji Kila 3

Kako su izvijestili iz Ministarstva graditeljstva i prostornog graditeljstva, budući da je program POS-a trenutno najpovoljniji način rješavanja stambenog pitanja, a s obzirom na izrazito veliki interes građana, na poticaj Ministarstva, državna Agencija za pravno posredovanje i promet nekretninama (APN) i Grad Splitu krenuli su realizaciju projekta POS-a na lokaciji Kila 3 u Splitu

Investicija ukupne vrijednosti od 156 milijuna kuna koristit će i građevinskom sektoru, a grad Split će osim povoljnih stanova svojim sugrađanima ovim projektom dobiti komunalno i urbanistički kvalitetno uređen dio grada.


U prvoj će se fazi graditi 206 stanova, najveće predvidive cijene po m2 u iznosu od 1.100 eura, uz jedinstvenu kreditnu liniju s prosječnom kamatnom stopom od 3,9 posto. kroz koju se na poticajima države ostvaruju uštede za kupca u iznosu od 20 do 30 tisuća eura, ovisno o veličini stana.

Više o ponovnom pokretanju projekta društveno poticane stanogradnje u gradu Splitu bit će riječi na današnjoj konferenciji za novinare u splitskoj Gradskoj upravi.