odbačena žalba

Kranjčevićeva ide dalje: Glavni projekt ipak će raditi tvrtka koja je radila Opus arenu

09.02.2024 u 12:10

Bionic
Reading

Arhitektonski fakultet i tvrtka ING4 Studio nisu uspjeli, žalbom Državnoj komisiji za kontrolu javne nabave (DKOM), poništiti natječaj za izradu glavnog i izvedbenog projekta rekonstrukcije stadiona u Kranjčevićevoj, na kojem je pobijedila osječka tvrtka Sirrah

DKOM je njihovu žalbu odbacio pa projekt Kranjčevićeve sada može ići dalje, odnosno Gradska uprava može potpisati ugovor sa Sirrahom. Podsjetimo, idejni projekt rekonstrukcije stadiona izradio je Arhitektonski fakultet, a kada je raspisana nabava za izradu glavnog i izvedbenog projekta (400 tisuća eura), pristiglo je pet ponuda. Ponude Arhitektonskog fakulteta, ING4 Studija i Sirraha, koji je radio na osječkoj Opus areni, bile su identične – 300 tisuća eura, a preostale tri bile su u rasponu od 319 do 370 tisuća eura (sve bez PDV-a).

U ocjeni ponude Sirrah je prikupio nešto više bodova i dobio posao. Međutim uslijedila je žalba kojom je fakultet pokušavao osporiti dio bodova koje je Sirrah dobio. Žalba im je nedavno odbačena kao neosnovana. Sirrah, prema uvjetima iz nabave, ima dva mjeseca od dana početka izvršenja ugovora, a isti rok je i za izradu izvedbenog projekta, ali od ishođenja pravomoćnosti građevinske dozvole. Nakon toga treba pronaći izvođača radova. Prema najavama, stadion u Kranjčevićevoj trebao bi stajati nešto manje od 20 milijuna eura. Prema prvotnom hodogramu, rekonstrukciji se trebalo pristupiti ovoga proljeća, ali jasno je da će to kasniti. Kada bude gotov, stadion će imati četiri natkrivene tribine s 12 tisuća sjedećih mjesta.

Novi stadion u Kranjčevićevoj Izvor: Društvene mreže / Autor: Grad Zagreb