SVESTRANI SISAČKI LOPOVI

Krali posuđe, strojeve, računala...

08.02.2010 u 17:24

Bionic
Reading

Sisačko-moslavačka policija uhvatila je četveročlanu skupinu pod sumnjom da je od kraja siječnja, počinivši niz teških krađa, ukrala stvari vrijedne više od 70.000 kuna, među kojim su razni strojevi, radio stanica, porculansko posuđe i računala.

Kradljivci u dobi od 19 do 30 godina krali su na sisačkom području iz lokalnih DVD-a, upravne zgrade gradskog groblja 'Viktorovca' te ostava i podruma stambenih zgrada, izvijestila je policija na konferenciji za novinare.

Iz garaže vatrogasnog spremišta odranskog DVD-a počinitelji su s 24. na 25. siječnja ukrali akumulator, prijenosnu vodenu crpku, plinski grijač te radio stanicu iz vatrogasnog vozila. Sutradan su iz upravne zgrade gradskog groblja ukrali pet računala i četiri monitora LCD.

Sljedeću akciju izveli su nakon nekoliko dana, 30. siječnja, kad su provalili u podrum stambene zgrade i ukrali više komada metalnog i porculanskog posuđa u vlasništvu predstavnika poduzeća za proizvodnju i prodaju posuđa.

Sisački lupeži posebno su bili aktivni prošli tjedan kad su s 3. na 4. veljače provalili u više ostava u podrumima zgrada i ukrali motorne pile, razne strojeve i crpke. U jednom slučaju čak su preskočili 2,2 metra visoku ogradu podruma iz kojeg su ukrali više komada električnih ručnih alata.

Po odštetnim zahtjevima oštećenika, skupina je ukrala predmete vrijedne 72.000 kuna, a većinu ukradenog policija je pronašla i oduzela kradljivcima. U nekim krađama sudjelovala su samo dva člana skupine. Policija je četvorku prijavila zbog teških krađa, a jednog od njih odvela je istražnom sucu Županijskog suda u Sisku jer je za njim bila raspisana potraga.