popuštanje mjera

Kraj lockdowna u Primorsko-goranskoj županiji: Od ponedjeljka se otvaraju terase, sve trgovine i muzeji

23.04.2021 u 11:10

Bionic
Reading

U Primorsko-goranskoj županiji (PGŽ) zabrana održavanja svih javnih događanja i okupljanja ostaje na snazi do 3. svibnja, ali će terase ugostiteljskih objekata te sve trgovine od 26. travnja moći biti otvorene, doznaje se u petak iz županijskog Stožera civilne zaštite

Osnovne i srednje škole, kojima je osnivač županija, i sljedećeg tjedna održavat će nastavu na daljinu.

Po riječima načelnika županijskog Stožera civilne zaštite Mladena Šćulca, od 26. travnja do 3. svibnja bit će i dalje na snazi obustava rada teretana, fitness centara i sportskih i rekreacijskih centara, obustava profesionalnih i umjetničkih izvedbi, programa i kinoproojekcija, kao i rad casina i automat klubova.

Ugostiteljski objekti koji će raditi trebaju se pridržavati radnog vremena od 6 do 19 sati, kao i sve trgovine, dok ljekarne i benzinske crpke rade po svom radnom vremenu.

  • +2
Rijeka: Konferencija za medije članova Kriznog stožera Civilne zaštite Izvor: Pixsell / Autor: Goran Kovacic/PIXSELL

U Primorsko-goranskoj županiji su od 12. travnja bile na snazi bile strože epidemiološke mjere - zabrana održavanja svih javnih događanja i okupljanja te obustava rada trgovina u kojima se prodaje obuća i odjeća i ugostiteljskih objekata.

Sve osnovne i srednje škola kojima je osnivač županija prešle su od 12. travnja na C model nastave na daljinu, osim škola Grada Rijeke, u kojemu su razredi u razrednoj nastavi prešli na A model nastave ili, ovisno o odlukama ravnatelja, na C model.

U Primorsko-goranskoj županiji u posljednja 24 sata potvrđena je zaraza koronavirusom kod 239 novozaraženih, testirano je 935 osoba, a četiri osobe su umrle.

Ozdravilo je 213 osoba pa je županiji aktivno 3033 slučajeva covida-19.