novćana pomoć

Kotor donirao pomoć Zagrebu pogođenim potresom

23.03.2020 u 18:25

Bionic
Reading

Čelnik crnogorskog grada Kotora izrazio je suosjećanje i potporu gradu Zagrebu nakon potresa koji je pogodio hrvatski glavni grad u nedjelju rano ujutro te je donio odluku o uplati novčane pomoći u iznosu od 5.000 eura

„Na ovaj način pokazujemo suosjećanje s posljedicama koje je potres napravio gradu Zagrebu i dodatno uznemirio sve nas u trenucima borbe protiv koronavirusa", poručio je predsjednik općine Kotor Željko Aprcović.

"Želimo vam da se što prije oporavite od potresa, ali i od epidemije koja je zadesila čitav svijet. U ovom trenutku niste sami. Kotor zna šta znači suočavanje s posljedicama potresa, ali i koliko je iskrena podrška važna u takvim trenucima“, poručio je prvi čovjek Kotora.

Glavni grad Hrvatske u nedjelju rano ujutro pogodila su dva snažna potresa, prvi jakosti 5,3, a drugi jakosti 5,0, te su izazvala štete na zgradama u užem centru Zagreba.

Europski mediteranski seizmološki centar objavio je da je epicentar prvog bio sedam kilometara sjeverno od Zagreba, šest kilometara jugoistočno od Kašine na dubini od deset kilometara, a drugog dva kilometra jugoistočno od Kašine, na dubini od pet kilometara.

U potresu nije bilo žrtava, no bilo je ozlijeđenih, a stotinjak ljudi moralo je potražiti alternativni smještaj jer nisu mogu ostati u zgradama koje su doživjele ozbiljna oštećenja. U tijeku je procjena šteta nastalih potresom.