JOSIPOVIĆ SE NADA PRAVDI

Kosor: Teško je čuti takvu presudu

08.12.2010 u 17:37

Bionic
Reading

Na reviziji presude Veselinu Šljivančaninu kojom je kazna smanjena sa 17 na 10 godina zatvora reagirao je i Ured predsjednika RH iz kojeg je poručeno da nalogodavci zločina na Ovčari i dalje ostaju nekažnjeni. Reagirala je i predsjednica Vlade Jadranka Kosor koja kaže da je iznimno teško čuti ovakve vijesti dok se zločinci Ratko Mladić i Goran Hadžić slobodno šeću

Neovisno o presudi Šljivančaninu i presudi neposrednim počiniteljima zločina u Vukovaru, od Specijalnog suda u Beogradu nalogodavci zločina nisu kažnjeni, poručili su iz Ureda predsjednika.

Predsjednik Republike, kažu u Uredu, očekuje da će, ma kako zakašnjela, pravda biti kad-tad ostvarena.

Kosor je rekla da su sada njezine misli s Vukovarcima koji traže svoje najmilije, s obiteljima svih branitelja i civila koji su izgubili živote, kao i s obiteljima onih koji su pogubljeni na Ovčari.

'Nadam se da nam je svima zajedničko to da oni koji su odgovorni za zločine kakvi su se dogodili u Vukovaru i Ovčari moraju dobiti primjerene kazne', rekla je premijerka.

Na novinarsko pitanje je li pravda zadovoljena ovakvom presudom, Kosor kaže da je ovo konačno i k tome je sasvim sigurno teško prihvatljiva bilo kakva činjenica koja bi govorila da Šljivančanin nešto nije znao, jer je bio zaista visokopozicioniran.

'Ja bih se ovdje prisjetila i sjajnog filma koji je pripremila Višnja Starešina koja jasno dokazuje na temelju dokumenata, na temelju svjedočenja što se zaista dogodilo u Vukovaru i vukovarskoj bolnici', poručila je predsjednica Vlade Jadranka Kosor.