RIJEKA OKUPILA RAZNOVRSNO DRUŠTVO

Kosor: Pokazat ćemo mi njima 4. prosinca

23.11.2011 u 19:15

Bionic
Reading

‘Ima nas, ima! Pokazat ćemo mi njima 4. prosinca da itkekako ima nas koji mislimo hrvatski, koji živimo za Hrvatsku u skladu s onom Tuđmanovom da za Hrvatsku moramo davati sve, ali Hrvatsku ne smijemo dati nizašto’, poručila je danas na Jadranskom tgru u Rijeci svojim simpatizerima predsjednica Vlade i HDZ-a Jadranka Kosor

Dvjestotinjak okupljenih pozvala je da svojim glasovima to pokažu, a onima u suprotnom taboru koji su, kako je rekla, podijelili fotelje i popili šampanjac jer smatraju da su izbori već gotovi, poručila je da se izbori u demokratskom društvu kao što je hrvatsko, zatvaraju kad se zatvore birališta.

‘I tek onda će se znati, i tek onda će se oni iznenaditi, i to jako, kad hrvatski narod pokaže da podupire povijesnu, najveću i Tuđmanovu stranku Hrvatsku demokratsku zajednicu’, govorila je uz trubeljenje nezadovoljnih građana iz automobila s obližnje prometnice.

Riječanima je rekla da ‘nam o demokraciji i uređivanju Hrvatske govore i oni, i pokušavaju nam soliti pamet, oni koji su 25. lipnja 1991. kada se u Saboru donosila odluka o slobodnoj, neovisnoj, demokratskoj Hrvatskoj, izašli iz Sabora’. To su, naglasila je Kosor, povijesne razlike između 'njih i nas'.

Premijerka je izborni skup HDZ-a u Rijeci iskoristila za napad na SDP te se ponovo pohvalila o završetku pregovora i Riječanima poručila da će Rijeka 1. srpnja 2013. postati grad Europske unije.

‘Da nije bilo nas, ne bi tome bilo tako jer su u SDP-u, HNS-u, IDS-u i u HSU-u bili su protiv velikih koraka koje je trebalo napraviti. Bili su protiv arbitražnog sporazuma i protiv Zakona o sprječavanju sukoba interesa, zakona koji kaže da svatko tko je državni dužnosnik mora pokazati sve što ima i narodu predočiti i ovce i novce. Oni ne žele da narod dozna što imaju i kako su do toga došli pa sada taj Zakon žele srušiti na Ustavnom sudu. Zato nam treba mandat od četiri godine, kako bi nastavili borbu protiv korupcije, koju je otvorila stranka HDZ i koja je jedina za to spremna do posljednjeg daha’, kazala je i zaradila pljesak.

Dok je Kosor s pozornice uvjeravala građane da joj treba povjerenje i potpora ‘kako bismo konačno doznali pravu istinu o slučaju Tržnica, koji od ožujka prošle godine stoji i ne miče se s mjesta, kao i istinu o aferi Daimler, u vrijeme dok je SDP vodio državu’, među njezinim simpatizerima se pojavio Ivan Pernar, nekoć predvodnik protuvladinih demonstracija u Zagrebu, a sada i nositelj vlastite liste, uzvikujući: ‘Mafija, mafija!’.

Skupom je prošao i Marin Miočić-Stošić, poznati riječki aktivist, s transparentom na kojem je ovoga puta pisalo ‘Zar itko normalan nakon svega ima obraza glasati za HDZ’. Obojica su izgurana s Jadranskog trga pa je sve prošlo bez fizičkog nasilja.

Premjerka se oglušila na naugodne uzvike te nastavila turneju po 8. izbornoj jedinici. Krenula je u Istru, a ranije je, u društvu nositelja liste Davora Božinovića te ostalih kandidata posjetila Crikvenicu, Krk, Malinsku i Kostrenu.

Zanimljivo, uoči dolaska Jadranke Kosor u Rijeku, sreli smo SDP-ovca Željka Jovanovića, koji nam je, iako ga tamo nismo vidjeli, rekao da ide na skup. ‘Možda mi vrati imunitet’, našalio se.