DVIJE GODINE JOSIPOVIĆEVOG MANDATA

Kosor: Pamtit ću lijepe dane

17.02.2012 u 17:39

Bionic
Reading

Predsjednica HDZ-a Jadranka Kosor pamtit će, iz vremena dok je bila premijerka, 'samo lijepe dane' u odnosu s predsjednikom Republike Ivom Josipovićem. Predsjednik Josipović obilježava drugu godišnjicu mandata, pa je bivša premijerka ocijenila i kako je 'bilo više prostora i mogućnosti za boljom suradnjom'

Jadranka Kosor je na konferenciji za novinare, održanoj u Hrvatskom saboru, priznala kako joj se dopala nedavna izjava predsjednika Josipovića o suradnji s njom koji je rekao kako će pamtiti samo lijepe dane.

'I ja tako mislim. Pamtit ću lijepe dane. Predsjednik je uvijek bio susretljiv kad god sam imala neki prijedlog za zajednički susret, zajedničke razgovore', naglasila je Kosor.

Drago joj je, rekla je, i što je stajalište njezine vlade i predsjednika u trenutku kada su izrečene presude generalima bilo isto ili slično.

Požalila se međutim novinarima što ju, kao tadašnju predsjednicu Vlade, Josipović nije podržao u programu gospodarskog oporavka te što nije podržao niti izmjene Zakona o radu.

'Sada vidim da iz Ureda predsjednika dolaze najave kako bi se to trebalo mijenjati - dakle upravo ono što smo mi tražili', ustvrdila je Kosor.

'Predsjednik je rekao da neće dopustiti, kako je tada rekao, 'olaku promjenu bilo čega i nepodnošljivu lakoću reformi' i žao mi je što tada nije imao drugačije mišljenje o gospodarskim odlukama Vlade', rekla je Kosor.

Izrazila je žaljenje i što je predsjednik Josipović ustao protiv Zakona o ništetnosti određenih pravnih akata pravosudnih tijela bivše JNA, bivše SFRJ i Republike Srbije, kao i što je lani rekao da ako Vlada dovrši pregovore s EU do kraja lipnja, to neće biti osobito postignuće.

No drago joj je, kako je rekla, što je pozdravio dovršetak pregovora, kao i zbog toga što su na njezin prijedlog potpisali pristupni ugovor.

Na listi žaljenja je i nepostizanje dogovora o imenovanju veleposlanika. 'Već dugo, primjerice, Hrvatska u SAD-u nema veleposlanika i to nije dobro, to je loša poruka', podsjetila je Kosor.

Iako nije željela ocijeniti suradnju školskom ocjenom od jedan do pet, izrazila je uvjerenje kako bi suradnja s predsjednikom Josipovićem, da je ona nastavila obnašati dužnost premijerke, bila solidna.