ODGOĐENO SVJEDOČENJE

Kosor na sudu, Sanader u problemu zbog želuca

14.11.2013 u 11:02

Bionic
Reading

Bivša premijerka Jadranka Kosor danas nije svjedočila na suđenju svom prethodniku na čelu vlade i HDZ-a, Ivi Sanaderu koji je zbog pogoršanog zdravstvenog stanja zatražio da se odgodi ročište na zagrebačkom Županijskom sudu u slučaju Planinska

Kosor bi trebala svjedočiti na idućoj raspravi 4. prosinca.

Sanader je kazao da zbog želučanih tegoba nije spavao te da nije sposoban biti na današnjoj raspravi. Dodao je da su mu još u srpnju gastroskopijom otkrili polipe i kronični gastritis te da ga je zatvorski liječnik jutros želio uputiti na specijalistički pregled.

I zatvorski liječnik Frano Petrović je potvrdio da bi Sanadera trebao pregledati specijalist.

Njegova odvjetnica Jadranka Sloković kazala je kako do sada nisu izostajali sa suđenja te da Sanader ne pristaje da se Jadranka Kosor, kao vrlo važan svjedok, ispita u njegovoj odsutnosti.

Kosor će svjedočiti na raspravi najavljenoj za 4. prosinca. Kao Sanaderova zamjenica ona je potpisala dokument o kupnji zgrade u Planiskoj za potrebe Ministarstva regionalnog razvoja, nakon što je ostatak vlade podržao taj prijedlog.

Sanader je u drugim postupcima svoju nasljednicu u vladi i stranci, koja ga je u konačnici izbacila iz HDZ-a, optužio da je u dogovoru s glavnim državnim odvjetnikom Mladenom Bajićem inicirala njegov kazneni progon.

U slučaju Planinska Sanaderov suoptuženik Stjepan Fiolić priznao je da je nakon nezakonite kupoprodaje zgrade u Planinskoj bivšem premijeru predao više od 17 milijuna kuna provizije.

Uz Sanadera i Fiolića na optuženičkoj klupi je i Mladen Mlinarević čija je tvrtka 2009. u procjeni navodno udvostručila vrijednost Fiolićeve zgrade prije nego ju je za 79,9 milijuna kuna kupilo Ministarstvu regionalnog razvoja, čiji je tadašnji čelnik Petar Čobanković, nakon nagodbe s USKOK-om, osuđen na rad za opće dobro. USKOK je navodno odustao od svjedočenja

Jagode Premužić, bivše tajnice u Vladi.