UKAZALA SE U SPLITU

Kosor: Mamić nije zaštićen!

jadranka kosor u splitu

jadranka kosor u splitu

Izvor: Pixsell / Autor: Ivo Cagalj/PIXSELL

Mamić nije zaštićeni građanin, nitko ne može biti zaštićen od plaćanja poreza i obaveza prema državi, a oko Keruma i njegovih ambicija ćemo se dogovoriti, izjavila je Jadranka Kosor koja je nakon bijega na nepoznatu destinaciju u operaciji produljeni godišnji odmor skoknula do Splita i u gradu pod Marjanom proćakulala sa županom i HDZ-ovcima

Novinari su uhvatili Kosor u Splitu i tražili njezin komentar izjave predsjednika Ive Josipovića da treba mijenjati zakon vezano uz ubiranje poreza od klubova za transfere, na što jeustvrdila da je 'njezino stajalište na istom tragu, iako s Josipovićem nije razgovarala o tome, ali su oboje pravnici', prenosi Večernji list.

Slične stavove dijele i oko afera u nogometu, tvrdi Kosor i naglašava da 'tu ima još prostora u koji možemo zahvatiti. Važno je uvođenje reda, ne zbog ubiranja poreza, nego je zaista vrijeme da oni koji imaju velik novac i koji raspolažu velikim novcem, plaćaju poreze'. 'Mamić nije zaštićeni građanin, nitko ne može biti zaštićen od plaćanja poreza i obaveza prema državi', naglasila je pritom.

S Mamića se Kosor preko novinarskih pitanja prebacila na Keruma pa ustvrdila da 'žali što se gospodin gradonačelnik Željko Kerum nije odazvao na sastanak prilikom njezinih zadnjih posjeta Splitu, pa niti na svečanost otvaranja produženog gata Sv. Duje i puštanja u promet novog trajekta, jer dobro je uvijek razgovarati s predsjednicom Vlade'.

Međutim, tvrdi da na čašici razgovora s kolegama iz HDZ-a nisu trošili riječi na stranačka pitanja, kao ni na političku situaciju u Splitsko-dalmatinskoj županiji, gdje HDZ-ov župan Ante Sanader ima problema s Kerumovim HGS-om. No 'morat ćemo se dogovoriti o tome, pogotovo zato što Kerum ima velike ambicije utjecati na formiranje Vlade', zaključila je Kosor.

Razgovor se vodio 'o infrastrukturnim zahvatima, o brodogradilištu i DES-u', a premijerka je poručila da je 'splitsko brodogradilište iznimno važno te da infrastrukturni projekti u Županiji svakako idu dalje, s obzirom na krizu, neki sa smanjenim intenzitetom, ali svi idu dalje'.

Ivo Cagalj/PIXSELL

Ivo Cagalj/PIXSELL

Izvor: Pixsell / Autor: Ivo Cagalj/PIXSELL

Premda se činilo da se premijerka izgubila nakon što je - sasvim suprotno prijašnjim najavama, ali kao i prošle godine - odlučila oduljiti godišnji odmor, uvjerava da 'ona svakodnevno sve prati, pa i najnovije informacije o punjenju proračuna i najave o izlasku iz recesije'.

Ona živi u uvjerenju 'da ćemo do kraja godine vidjeti naznake smjera kojim se trebamo kretati da bismo izašli iz krize' pa se dohvatila podataka o kojima, tvrdi ona, malo tko govori: 'Da je u prvih pet, šest mjeseci povećan izvoz za gotovo 11 posto, smanjuje se uvoz, povećala se zaposlenost, a u obzir treba uzeti i dobru turističku sezonu, te da je Vlada znatno smanjila neporezna davanja.'

Na kraju, naravno, Kosor nije mogla bez litanije o teškim odlukama i konsenzusima pa se opet moglo čuti da 'što bude više konsenzusa i što manje otpora da se teške odluke iz Programa gospodarskog oporavka provedu, to će značiti da jačamo gospodarstvo'.

Inače, na premijerku budno pazi njezin sin Lovro Škopljanac koji se majci i ostatku HDZ-ovaca prodružio nakon njihovog formalnog sastanka.

Pregled tjedna bez spama i reklama

Prijavi se na naš newsletter i u svoj inbox primaj tjedni pregled najvažnijih vijesti!

Napiši ovdje što ti misliš o ovoj temi