BIANCA MATKOVIĆ UZVRAĆA

'Kosor je često bila kod mene, Sanader niti jednom'

25.01.2011 u 13:59

Bionic
Reading

'S predsjednicom Vlade Jadrankom Kosor bila sam si dobra. Ona je često bila kod mene, dok Sanader nije bio niti jednom', rekla je Bianca Matković za tportal, ogorčena, kako kaže, sustavnim medijskim napadima na nju koji traju već godinu i pol

'Ne znam čemu takve konstrukcije. Ja sam prije tri mjeseca već demantirala da nisam znala za crne fondove. U tekstu koji je danas objavljen o meni iznesen je niz neistina, što prelazi sve granice', rekla je Matković te potvrdila da razmišlja o podizanju tužbe protiv tjednika Nacional.

Bianca Matković, kao nekadašnja šefica kabineta Ive Sanadera i državna tajnica, preživjela je stranački linč i desanaderizaciju stranke. Nakon njegove ostavke postala je ministrica bez portfelja u Vladi Jadranke Kosor, no ubrzo je ostala i bez te fotelje, da bi, godinu i pol nakon odlaska Ive Sanadera, krajem prošle godine postala saborska zastupnica.

Iako se u medijima sustavno impliciralo da se Matković i Jadranka Kosor ne podnose, posebice od navodnog premještanja tepiha po Vladi, Bianca Matković tvrdi da je riječ o čistim neistinama.

'Bile smo si izuzetno dobre'

'Mi smo si bile dobre. Ne biste vjerovali, ali ona je često bila kod mene doma, a Sanader niti jednom, a kamoli da je, kako pišu, bio podstanar kod mene početkom 90-ih', pojasnila nam je nekadašnja ministrica te dodala da Sanader jest živio u Remetama kao i njezina obitelj, no ne u istoj ulici.

Mladen Barišić, čiji navodni iskazi svakodnevno završavaju na naslovnicama hrvatskih medija, istražiteljima USKOK-a, prema pisanju Nacionala, rekao je da je Bianci Matković podmirivao račune u poznatom zagrebačkom butiku Linea Exclusive.

'Ja se tamo oblačim od 1995. i Barišić mi nikada nije platio račun. On to istražiteljima nije mogao reći jer to naprosto nije istina',

Linea Exclusive omiljena među političarkama

Osim Biance Matković, Linea Exclusive omiljeni je brend i drugih hrvatskih političarki. Poznato je da su kreacije s potpisom te modne kuće nosile Vesna Škare Ožbolt i Đurđa Adlešić, dok je Tatjana Josipović na suprugovoj inauguraciji nosila kostim napravljen po mjeri u Linei Exclusive.

I premijerka Jadranka Kosor na istoj je adresi naručivala odjeću za važnije događaje.

rekla je Matković.

Podatak da je povremeno šminkala Sanadera Matković je ocijenila kao smiješan.

Egipatska svinjska gripa?

Kaže da joj nije jasno zašto je postala žrtva medijskih napada. Također joj, kaže, nije jasno kome smeta, no sa sigurnošću može reći da nije bila žrtva svinjske gripe.

U lipnju 2009. je, pojašnjava, bila kao dio sedmeročlanog izaslanstva Ministarstva vanjskih poslova u Egiptu. 'Ja sam bila na službenom putu i nisam nikada imala svinjsku gripu. Zabunom egipatskog protokola delegacija nije ukrcana na avion na vrijeme i ne bi mogli doći u Hrvatsku još tri dana, stoga sam kao državna tajnica zatražila korištenje Vladinog zrakoplova', pojasnila je Matković te zaključila da će nakon konzultacije s odvjetnikom razmotriti hoće li podići tužbu protiv Nacionala

Unatoč dobrim odnosima s Kosor, postoji mogućnost da je napad na nju izrežiran upravo u stranci kojoj pripada, čiji spin-majstori HDZ Jadranke Kosor sustavno nastoje u medijima amnestirati od bilo kakve povezanosti s crnim fondovima i grijesima Ive Sanadera.