DOMINO EFEKT

Koronavirus u vrhu Srbije: Pozitivni Vulin i Đurić, predsjednica parlamenta u Covid bolnici

27.06.2020 u 13:31

Bionic
Reading

Srpski ministar obrane Aleksandar Vulin pozitivan je na koronavirus. Vulin se testirao nakon što je je jedan od državnih tajnika u ministarstvu hospitaliziran zbog pozitivnog testa na Covid-19, priopćilo je ministarstvo.

Ministarstvo obrane navodi da Vulin nastavlja obavljati redovite ministarske dužnosti pridržavajući se svih propisanih mjera tijekom samoizolacije i dodaje da nema simptome i da se osjeća dobro.

'Ministar obrane Aleksandar Vulin ponovo apelira na sve građane da se pridržavaju mjera koje su Republički krizni stožer i Vlada Srbije donijeli u cilju sprječavanja širenja, suzbijanja i gašenja virusne infekcije Covid-19', stoji u priopćenju.

Vulin je drugi dužnosnik Vlade Srbije za kojeg je danas potvrđeno da je zaražen koronavirusom. Ranije je portal Nova.rs objavio da je pozitivan i direktor Ureda za Kosovo i Metohiju Marko Đurić.

Danas je stigla i vijest da je na koronu pozitivan i Marko Čadež, predsjednik Gospodarske komore Srbije, kao i Maja Gojković, predsjednica parlamenta, koja ima upalu pluća i nalazi se u Covid bolnici KBC Bežanijska kosa.

Da je pozitivan na koronavirus ranije je potvrdio glavni tajnik Ministarstva vanjskih poslova Veljko Odalović.