PACIJENTI NA DIJALIZI

Koronavirus se probio u Opću bolnicu Zabok i bolnicu hrvatskih veterana

05.09.2020 u 16:02

Bionic
Reading

U protekla 24 sata na području Krapinsko-zagorske županije evidentirano je sedam novih osoba zaraženih koronavirusom, izvijestio je u subotu Županijski stožer civilne zaštite.

Dvije novozaražene osobe su s prebivalištima na području općine Đurmanec, a po jedna s područja gradova Krapine i Pregrade te općina Kumrovec, Lobor i Mače. Dvije novoboljele osobe su poznati kontati već oboljelih, dodaje se u priopćenju.

U protekla 24 sata pristiglo je i 79 negativnih nalaza.

Trenutačno je u Krapinsko-zagorskoj županiji 51 aktivan slučaj zaraze koronavirusom, a u samoizolaciji je 211 osoba.

Iz Stožera civilne zaštite Krapinsko-zagorske županije navode da su među oboljelima i dvije osobe koje su bile na dijalizi u Poliklinici za hemodijalizu u prostorima Opće bolnice Zabok i bolnice hrvatskih veterana. Nakon dobivenoga prvog pozitivnog nalaza epidemiološki su obrađena i ostala četiri pacijenata koji su u isto vrijeme bila na dijalizi te 22 zdravstvena djelatnika Poliklinike.

Po završenoj epidemiološkoj obradi pristigao je pozitivan nalaz za još jednog pacijenta, dok ostala tri pacijenta te sva 22 zdravstvena djelatnika imaju negativan nalaz. U samoizolaciji su četiri zdravstvena djelatnika i tri pacijenta koji su bili u bliskom kontaktu s oboljelima, a Poliklinika je dezinficirana. Iz Stožera ističu da se djelatnici Poliklinike u radu pridržavaju svih epidemioloških mjera te Poliklinika nastavlja raditi.