slučajno otkriveni

Korona otkrila frapantno stanje u Koprivničko-križevačkoj županiji: Nađeno još šest ilegalnih domova za starije i nemoćne

04.12.2020 u 17:19

Bionic
Reading

Zastrašujuć podatak - pojačani nadzor zbog epidemije koronavirusa u Koprivničko-križevačkoj županiji otkrio je kako kako dom za starije u Legradu nije jedini nelegalni u županiji. Njih još šest nemaju dozvole. Iz tamošnjeg Stožera civilne zaštite ne otkrivaju njihove lokacije

'Prijavili smo te ustanove ministarstvu rada i socijalne politike, oni su poslali inspekciju, utvđeno je još šest domova u našoj županiji koji nemaju uvjete, koji nemaju adekvatne dozvole, njima je izrečena zabrana rada i dalje je to u nadležnosti ministarstva i Centara za socijalnu skrb', izjavio je načelnik Stožera CZ Koprivničko-križevačke županije Ratimir Ljubić, javlj HRT.

 Nakon što je dva dana zaredom Koprivničko-križevačka županija imala više od 220 oboljelih - od jučer su potvrđena još 154 pozitivna nalaza. Tri su osobe preminule u koprivničkoj bolnici. Na bolničkom je liječenju trenutačno 85 osoba sa srednje teškom i teškom slikom bolesti.

Covid pozitivne osobe potvrđene su u još četiri objekta koji se skrbe o starijima i nemoćnima - i to u Novigradu, Virju, Štaglincu i Koprivnici.