podrška novoj direktorici

Koprivničko-križevački HDZ: Dalić je kompetentna za vođenje Podravke

08.02.2021 u 17:37

Bionic
Reading

Vodstvo Koprivničko-križevačkog HDZ-a ocijenilo je u ponedjeljak na konferenciji za novinare da je nova predsjednica Uprave Podravke Martina Dalić kompetentna osoba za vođenje te tvrtke i da će ona sasvim sigurno njezino poslovanje znati i unaprijediti.

Zahvalili su mirovinskim fondovima i Vladi na čelu s njezinim predsjednikom što su nakon iznenadne smrti čelnika Podravke Marina Pucara ubrzo pronašli rješenje i na to mjesto postavili Martinu Dalić

Predsjednik koprivničko-križevačke organizacije HDZ-a i saborski zastupnik Darko Sobota rekao je kako je "čudno što sada mnogi viču da Podravku treba voditi čovjek iz Podravine, a u ne tako davnoj prošlosti imali smo primjer da je prvi čovjek Podravke (Zvonimir Mršić op.a.) bio upravo Koprivničanac zbog čijih su poslovnih poteza stotine radnika ostale bez posla".

"Nikome tada nije smetalo što se prodao Studenac, što se zatvorila klaonica i prodao biznis s kruhom i što se nije otkupljivalo žito s ovoga područja, niti kad se Podravkin novac ulagao u razne egzotične zemlje", rekao je zastupnik Sobota. Dodao je kako sada svi sumnjaju u stručnost Martine Dalić, koja je ekonomistica s velikim iskustvom, a tada se, rekao je, imalo povjerenja u stručnost profesora obrane i zaštite.

Dopredsjednik koprivničko-križevačkog HDZ-a Damir Felak je rekao kako je stajalište županijskoga HDZ-a da se u poslovne odluke Podravke država mora što manje upletati, no, dodao je, nemoguće ih je potpuno odvojiti jer država u njoj ipak ima veliki udio.

"Moja iskustva s gospođom Dalić su pozitivna jer sam bio član saborskog Odbora za gospodarstvo u vrijeme kad je došlo do afere Agrokor i pratio sam cijeli taj proces koji je ona tada vodila. Svašta joj se poslije pokušalo pripisati, no sačuvano je 60.000 radnih mjesta u toj velikoj gospodarskoj krizi koja je tada prijetila našem gospodarstvu", rekao je Felak.

Predsjednik koprivničkoga Gradskog odbora HDZ-a i zamjenik župana Ratimir Ljubić rekao je da i HDZ i Koprivnica i građani imaju velika očekivanja od Martine Dalić kad je riječ o razvoju proizvodnje, novim zapošljavanjima te povećanju plaća radnika.

Na novinarsko pitanje jesu li točne kuloarske informacije da je u poslovnom planu Martine Dalić ponovno otvaranje klaonice na Danici i  Podravkine pekare, zastupnik Sobota je odgovorio da bi svi u toj stranci te podravski poljoprivrednici bili presretni ako bi se to dogodilo.