stigle osude

Kongresmen objavio fotografiju obitelji s oružjem, nedugo nakon masakra u Michiganu

05.12.2021 u 07:39

Bionic
Reading

Američki kongresmen u subotu je objavio fotografiju sebe i svoje obitelji na kojoj oko božićnog drvca nasmiješeno poziraju s oružjem, a samo nekoliko dana nakon pucnjave u srednjoj školi u Michiganu i ubojstva četiri tinejdžera, javlja Reuters.

"Sretan Božić! P.S. Djedice, donesi nam streljivo", napisao je na Twitteru uz objavljenu fotografiju republikanski kongresmen Thomas Massie iz savezne države Kentucky.

Ethan Crumbley (15) u utorak je pucnjevima iz poluatomatskog pištolja usmrtio četvero učenika srednje škole u Oxfordu, malom gradu u Michiganu.

Još šest đaka i nastavnik je ranjeno, a događaj je iznova potaknuo žestoke rasprave o sigurnosti u školi, kontroli oružja i pravu na posjedovanje oružja.

Njegovi roditelji, James i Jennifer Crumbley, uhićeni su nakon što su istražitelji u petak podigli tužbu protiv njih zbog ubojstva iz nehaja. Roditelji su uhićeni nakon potjere, izjasnili su se da nisu krivi po četiri točke optužnice, a tužiteljica je za svakog odredila po 500 tisuća dolara jamčevine.

Naime, navodno su nedavno sinu kupili oružje kao božićni poklon te su ignorirali znakove da bi mogao uslijediti masakr. Ethan je tako objavio fotografije s pištoljem na društvenim mrežama, napisavši "upravo sam dobio novu ljepoticu".

Massie je pak objavio fotografiju sebe i šest drugih osoba na kojoj drže vatreno oružje nalik na strojnicu M60, poluautomatsku pušku AR-15 i puškostrojnicu Thompson.

Neka poluautomatska oružja izrađens su tako da izgledaju gotovo identično automatskom oružju poput strojnica. Prema američkom zakonu, oružje poput strojnica ograničeno je na vojsku, policiju i civile koji su dobili posebne dozvole za oružje proizvedeno prije svibnja 1986. godine, piše Reuters.

Massiev voditelj kampanje Jonathan van Norman treutno nije odgovorio na zahtjev za komentar objave.

Objavu je između ostalih osudio i demokratski kongresmen iz Kentuckyja John Yarmuth.