KRENULI U KAMPANJU

Končevski: Laburisti su jedina stranka s 'dužim stažem' koja nema afera

25.08.2016 u 13:44

  • +10

Hrvatski laburisti na biciklima krenuli u nacionalnu kampanju

Izvor: Pixsell / Autor: Marko Lukunić

Bionic
Reading

Hrvatski laburisti u nacionalnu kampanju su krenuli iz parka nasuprot ugašene tvornice Kamensko za koju se zalagali, poručivši glasačima kako su jedina stranka koja se iskreno zalaže za očuvanje, a ne rasprodaju državne imovine i bogatstava, za zaštitu radnika i borbu protiv korupcije

'Danas krećemo u kampanju jer naši ljudi rade pa ranije nismo mogli, a smatram da će kampanja od petnaestak dana biti dovoljna da objasnimo za što se zalažemo', rekao je predsjednik Laburista Tomislav Končevski.

Poručio je glasačima kako su Laburisti u proteklih šest godina dokazali svoje vrijednosti, te da su jedina stranka s 'dužim stažem' koja nema afera. Budući da su Laburisti bili bili aktivni u pomoći radnicama Kamenskog, ovom su prilikom još jednom željeli podsjetiti građane na kakav pristup radu, radnicima i tvornicama ne pristaju, istaknuto je.

'Zalažemo se za vrijednosti kao što su zaštita radnika i radnih obitelji, za očuvanje a ne rasprodaju državne imovine i bogatstava, mi se borimo protiv korupcije. Jedan od nas je i Zorislav Petrović koji je dokazani borac protiv korupcije', rekao je Končevski dodajući kako se zalažu i za podizanje ekološke svijest kod građana.

Končevski je ustvrdio kako je doprinos i rad Laburista u Hrvatskom saboru dokazao da se građani mogu osloniti na tu stranku i dati im svoj glas. 'Rad za koji se mi zalažemo jedino je što nedostaje Hrvatskoj, naši kandidati se bore i zastupaju radnika, kao i za prava socijalno obespravljenih', naglasio je.

Prokomentirao je izjave Zorana Milanovića (SDP) s prekjučerašnjeg sastanka s braniteljskim udrugama u središnjici SDP-a, kazavši da su dragovoljci bez očekivanja beneficija išli u rat, no i kako se država mora pobrinuti da se osobe koje su dale svoj život na raspolaganje zbrinu u ratnom i poslijeratnom razdoblju.

'Ovakvo ponašanje političkih stranaka, što od Milanovića što od HDZ-a i ostalih, je neprihvatljivo. Koketiranje tim pitanjem, privlačenje braniteljske populacije na ovakav način, za mene je grozota. Meni kao branitelju, to je nedopustivo, a nakon 25 godina je i strašno', kazao je Končevski. Smatra kako branitelji nisu zaslužili da se njima manipulira, a Milanovićev govor o BiH i Srbiji nije komentirao.

Dodao je kako će Laburisti u kampanju, na svaki teren koji dopušta, ići biciklima, a odabrali su ih jer žele podići svijest o uporabi, tj. da su bicikli jeftini, ekološki, zdravi i štedljivi. Svi bicikli koji su kupljeni za ovu kampanju bit će nakon izbora donirani.

'Želimo pokazati da se zalažemo za ekologiju i za vrijednosti koje su bitne. Biciklima ćemo ići u mjesta gdje to moguće, a bit će podijeljeni udrugama kojima su potrebni, no o tom ćemo odlučiti nakon kapanje', kazao je.

Končevski je najavio da sa Laburistima iz svoje 3. izborne jedinice kreće prema Zaboku, nakon čega Laburisti kreću biciklima obilaziti teren.