niz imenovanja

Konačno se složili Milanović i Banožić oko kadroviranja u vojsci

31.08.2023 u 18:31

Bionic
Reading

Ministarstvo obrane i Pantovčak konačno su se usuglasili oko raspoređivanja i novih imenovanja za 11 "otvorenih" zapovjednih pozicija u vrhu Hrvatske vojske.

“Sukladno odredbama Zakona o obrani i Zakona o službi u Oružanim snaga RH, odlukama predsjednika Republike Hrvatske Zorana Milanović i ministra obrane Marija Banožića, na nove dužnosti u Hrvatskoj vojsci i Ministarstvu obrane imenovani su i raspoređeni visoki časnici, admirali i generali: general-bojnik Krešo Tuškan, general-bojnik Slaven Zdilar, general-bojnik Denis Tretinjak, kotraadmiral Predrag Stipanović, komodor Milan Blažević, brigadni general Ivan Zelić, brigadni general Perica Turalija, brigadir Jozo Matković, brigadir Mirko Stošić i brigadir Tihomir Zebec“, priopćio je MORH.

Ističemo kako je nakon provedene procedure internog oglasa sukladno Zakonu o službi u Oružanim snagama RH, za popunu dužnosti zamjenika direktora u Centru za sigurnosnu suradnju – RACVIAC odlukom ministra obrane imenovan kotraadmiral Predrag Stipanović, a u postupku je u skladu sa Zakonom o obrani imenovanje na dužnost Vojnog predstavnika Republike Hrvatske pri NATO i EU u Stalnom predstavništvu RH pri Organizaciji Sjevernoatlantskog ugovora za general-pukovnika Borisa Šerića, dodali su iz Ministarstva.

General-bojnik Krešo Tuškan raspoređen je na dužnost direktora Glavnog stožera OS RH. General-bojnik Slaven Zdilar imenovan je na dužnost zapovjednika Hrvatskog vojnog učilišta “Dr. Franjo Tuđman”. General-bojnik Denis Tretinjak raspoređen je na dužnost načelnika Operativne uprave Glavnog stožera OS RH. Kontraadmiral Predrag Stipanović imenovan na dužnost zamjenika direktora u Centru za sigurnosnu suradnju – RACVIAC. Komodor Milan Blažević imenovan je na dužnost zapovjednika Obalne straže Republike Hrvatske. Brigadni general Ivan Zelić raspoređen je na dužnost načelnika Personalne uprave Glavnog stožera OS RH. Brigadni general Perica Turalija raspoređen je na dužnost zamjenika glavnog inspektora obrane. Brigadir Jozo Matković raspoređen je na dužnost načelnika Uprave za logistiku Glavnog stožera OS RH. Brigadir Mirko Stošić imenovan je na dužnost zapovjednika Gardijske mehanizirane brigade Hrvatske kopnene vojske. Brigadir Tihomir Zebec imenovan je na dužnost zapovjednika Počasno-zaštitne bojne.

Navedeni časnici Hrvatske vojske, generali i admirali stupaju na dužnost 1. rujna 2023.

General-pukovnik Boris Šerić u postupku je imenovanja na dužnost Vojnog predstavnika Republike Hrvatske pri NATO i EU u Stalnom predstavništvu RH pri Organizaciji Sjevernoatlantskog ugovora.

  • +35
Predsjednik Zoran Milanović nazočio promociji novih časnika OS RH Izvor: Pixsell / Autor: Sanjin Strukic/PIXSELL