PUKLA IM SAJLA

Kombijem pokušali odvući bankomat

22.06.2011 u 14:09

Bionic
Reading

Nepoznati su počinitelji provalili noćas u banku u Velikoj Mlaki te iz predvorja pokušali ukrasti bankomat, izvijestila je danas na konferenciji za novinare zagrebačka policija

Bankomat su zavezali sajlom i vukli ga teretnim vozilom, ali je najvjerojatnije gvozdeno uže puklo, pa su odustali od svoje nakane, rekli su u policiji. Teretno vozilo, kombi, koje se dovodi u vezu s počinjenjem tog kaznenog djela, pronađeno je u ulici nedaleko od banke.

Policija je izvijestila i o razbojništvu u Press clubu u zgradi Novinarskog doma u zagrebačkoj Perkovčevoj ulici. Nepoznati maskirani počinitelj uz prijetnju vatrenim oružjem u tom je kafiću kasno sinoć oko 22,30 sati zatražio novac od 25-godišnjeg konobara koji mu je, kako je rečeno, iz kase dao nekoliko tisuća kuna. Pljaškaš je bio maskiran fantomkom, ima oko 35 godina, visok je od 170 do 175 centimetara, mršav, a bio je odjeven u bijele ili krem hlače i plavi šuškavac.

Policijskim očevidom utvrđeno je da su zapušteni štagalj u Graberščaku na području Vrbovca jučer zapalila djeca koja su se igrala na sijenu. Jedno od njih troje (1998, 1999, 2000) upaljačem je zapalilo sijeno i zatim vatru nogom ugasilo. No kad su izišli, požar se razbuktao te je štagalj u potpunosti izgorio. Materijalna šteta se procjenjuje na 30.000 kuna. U požaru nije nitko ozlijeđen.