USVOJEN PRORAČUN ZA 2012.

Komadina: Županiju ostavljam u dobrom stanju

15.12.2011 u 15:35

Bionic
Reading

Župan Primorsko-goranske županije Zlatko Komadina, koji nakon deset godina obnašanja regionalne vlasti, pakira kofere i seli na Kalmetino ministarsko mjesto u Zagreb, izjavio je danas na posljednjoj sjednici Županijske skupštine u Rijeci da Županiju ostavlja u dobrom stanju te da je usvojeni proračun za 2012. u visini od 302 milijuna kuna, 'proračun koji ima glavu i rep, ali od kojeg ne boli glava'

Proračun je usvojen s 36 glasova za i samo jednim suzdržanim, onim vijećnika Bojana Kurelića iz Akcije mladih. Iako je ocijenjen uravnoteženim i oprezno donesenim, frcale su poruke, ali i čestitke iz redova oporbe. 'Bivša Vlada bila je alibi za sve dosad, nemojte zato sada u novoj Vladi dozvoliti da opet tražite alibije u bivšoj Vladi', poručio je Komadini HDZ-ov vijećnik Željko Plazonić.

'Proračun je ove godine nešto manji, ali ispunjava sve svoje osnovne funkcije, svi sustavi Županije mogu funkcionirati, rekao bih da je stabilizacijski, a projekcija proračunske potrošnje u naredne tri godine je održiva', kazao je Zlatko Komadina te dodao da će Županija ispuniti sve svoje zadaće, programske i projektne, te održati funkcioniranje svojih pravnih osoba i ustanova.

Komadina se, primajući poklone za oproštaj, još jednom se zahvalio na čestitkama za pobjedu Kukuriku koalicije na parlamentarnim izborima i građanima na iskazanom povjerenju te se pohvalio da iz 8. izborne jedinice imaju najviše mandata, a vjerojatno i najviše članova Vlade.

'Čeka nas odgovoran posao. Građani očekuju odgovorno i pošteno obnašanje vlasti. Realizacija projekata treba biti po prioritetima, a dobar dio projekata iz PGŽ u prometnom, energetskom pa i društvenom sektoru je od nacionalne važnosti', rekao je i poručio da 'ne treba voditi zavičajnu politiku, ali da zavičaj ne treba ni zaboraviti'.

Istoga dana kada župan Komadina postane ministar mora, prometa i infrastrukture, a dožupanica iz HNS-a Nada Turina-Đurić ode u Sabor, Županiju nastavlja voditi zamjenik župana Vidoje Vujić. Hoće li biti prijevremenih izbora, znat će se već idući tjedan.