NIJE BAŠ ODUŠEVLJEN

Komadina: Svatko se ima pravo kandidirati, pa tako i Milanović

22.07.2019 u 14:38

Bionic
Reading

Primorsko-goranski župan Zlatko Komadina rekao je u ponedjeljak da će se o zapošljavanju bivšeg pročelnika za kulturu Valerija Jurišića raspravljati na sjednici Županijske skupštine u četvrtak te kako smatra da se u tom slučaju postupalo u dobroj vjeri i u skladu sa zakonom

Svi nazočni oporbeni vijećnici napustili su u četvrtak sjednicu primorsko-goranske Županijske skupštine zato što u dnevni red nije uvršten njihov prijedlog da se na sjednici raspravlja o, po njihovu mišljenju, nezakonitom zapošljavanju bivšeg pročelnika za kulturu Valerija Jurišića.

Od 37 nazočnih vijećnika vijećnicu je napustilo njih 17 (HDZ, MOST, Akcija mladih i Živi zid), nakon čega je sjednica prekinuta, a nastavak je najavljen za četvrtak, 25. srpnja.

Komadina je rekao da je oporba napustila sjednicu i iskoristila to što nije bilo kvoruma.

'Jedino što me je iznenadilo jest udruženo djelovanje, a nije mi previše jasno zbog čega, osim što miriše na čistu politiku', rekao je.

Dodao je da se radi na pripremi te točke dnevnog reda te da će se ponoviti svi materijali i da se mora paziti na zaštitu osobnih podataka.

'Kompletan postupak, sa svim relevantnim dokumentima, i tijek nalaza svih državnih tijela, uključujući državno odvjetništvo i sudove, sve će biti dano, nemamo što skrivati', rekao je.

  • +6
Zlatko Komadina Izvor: Pixsell / Autor: Dalibor Urukalovic/PIXSELL

Župan smatra da će ta točka pokazati da su radili u dobroj vjeri i da su postupili u skladu sa zakonom. 'Skupština nije samo predstavničko tijelo građana, nego i političko tijelo i često se koristi za političke obračune, a u kontekstu ukupnih političkih obračuna u Hrvatskoj ispada da to treba malo proširiti', rekao je.

Na pitanje očekuje li da će oporba u Županijskoj skupštini zatražiti odgovornost, moguće njegovu, Komadina je ogovorio kako nemaju što tražiti.

'Nemaju što tražiti, ja sam odgovoran i ovako i onako, ja sam odgovorna osoba u županiji i postupio sam sukladno zakonu', dodao je.

Na zamolbu da komentira kandidaturu Zorana Milanovića za predsjednika države, Komadina je podsjetio kako je davno rekao da se 'svatko ima pravo kandidirati, pa i kolega Milanović, što je on i učinio'.

'Predsjednik stranke (SDP) je izabrao kandidata, Glavni odbor potvrdio, ja tu nemam što dodati ni oduzeti, niti tu mislim išta posebno komentirati', zaključio je Komadina.