opasan grad

[FOTO] Komad željeza sa zgrade na Trgu bana Jelačića pao na prolaznika; svjedokinja: Po zvuku sam mislila da je nekoga ubilo

10.04.2021 u 11:21

Bionic
Reading

Metalna šipka koja je podupirala okvir balkonskih vrata se je u subotu pala sa zgrade na Trgu bana Jelačića u Zagrebu na prolaznika.

Prolaznik nije teže ozlijeđen jer ga je komad metala udario u rame. Policija je potom ogradila desnu stranu Splavnice.

Lidija Medaković, svjedokinja cijelog događaja ispričala je za tportal kako se sve odigralo negdje između 10 i 15 i 10 i 30 sati.

'Prolazila sam Splavnicom, tamo gdje se cvijeće prodaje, od Dolca prema Trgu sa lijeve strane. Taman sam prošla kada je užasan vjetar zapuhao i potom je uslijedio strašan zvuk pada željeza - dum, dum, dum. Okrenula sam se, od cvijeća nisam još skužila što je bilo i vidim da čovjek leži i da su se drugi skupili oko njega i da gledaju gore', rekla nam je Medaković dodavši da je po zvuku mislila da je nekoga ubilo.

  • +13
U centru Zagreba pao dio zgrade Izvor: Licencirane fotografije / Autor: Lidija Medaković

Srećom, kazala je, to željezo je čovjeku samo palo na rame.

'Ljudi su ga digli dali su mu vode i odveli su ga malo dalje da sjedne. Dosta brzo je došla policija i zagradila prostor', navela je svjedokinja.

Istaknula je i da je teta cvjećarka koja tamo ima štand u totalnom šoku i ne može vjerovati kako se izvukla neozlijeđena.

'Palo je na njen štand i moglo joj je pasti na glavu', kazala nam je Medaković dodavši da je bilo mnogo prolaznika i da svi možemo zahvaliti Bogu što je samo jedno rame nastradalo.

Zagrebačka policija je potvrdila da je na muškarca u 10:17 sati pala mentalno-drvena konstrukcija. Preven je u Kliniku za traumatologiju i teže je ozlijeđen.

Javlja mi prijateljica Lidija da je na Trgu upravo dio konstrukcije sa zgrade pao na čovjeka. Gospodin je ok jer ga je...

Objavljuje Maja SeverSubota, 10. travnja 2021.

Ured za upravljanje u hitnim situacijama oglasio se priopćenjem u kojem su naveli da su iz medija saznali da je prilikom pada dijela konstrukcije uslijed jakog vjetra ozlijeđen prolaznik na Trgu bana Josipa Jelačića. Nakon izlaska na teren pozvana je  Javna vatrogasna postrojba Grada Zagreba, pregledan je ostatak konstrukcije na zgradi, ograđeno je područje i osiguran je prolaz prema tržnici Dolac. 

Na terenu su bili Javna vatrogasna postrojba Grada Zagreba, Nastavni zavod za hitnu medicinu Grada Zagreba, Sektor za komunalno i prometno redarstvo, Policijska uprava zagrebačka i Ured za upravljanje u hitnim situacijama.

‼️Komad fasade upravo se odomio s ove zgrade na Trgu bana Jelačića i, kako doznajemo, pao na prolaznika. Srećom, dobro...

Objavljuje SOS ZagrebSubota, 10. travnja 2021.