KARAMARKO O SVOM IZBORU

'Kolinda nije odnjegovana na socijalističkim jaslama'

12.06.2014 u 15:39

Bionic
Reading

Kolinda Grabar Kitarović i službeno je kandidat HDZ-a za utrku na Pantovčak. Objavio je u Vukovaru nakon sjednice Predsjedništva stranke i Nacionalnog vijeća predsjednik HDZ-a Tomislav Karamarko. Rekao je da je Kolinda dobila jednoglasnu potporu

Karamarko je rekao da ima čitav niz razloga zbog čega su se odlučili za nju te da ima puno prednosti u odnosnu na Josipovića.  'Mislim da se radi o osobi, prvi put kandidatu koji će pobijediti, koja nije odnjegovana na nekim socijalističkim jaslama kao prethodni', rekao je između ostalog Karamarko naglasivši da se radi o kandidatu koji je prvi put, nakon predsjednika Tuđmana, autentični HDZ-ovac. Specijalizirana je za vanjske poslova, a ona pripada i našem ideološkom miljeu, istaknuo je Karamarko.


'Dakle, HDZ-ovskom, narodnjačkom, pučanskom, demokršćanskom. I s druge strane je žena. Mi hrabro kandidiramo ženu, unatoč nekima koji kažu da hrvatsko društvo nije spremno za ženu na takvom mjestu. Mi tvrdimo da jest i da će ona pobijediti', rekao je Karamarko naglasivši da joj sve ide u korist i da se nijedan kandidat s njom ne može mjeriti.

Rekao je i da kampanja neće biti prljava već afirmativna ali i skromna. 'Mi ćemo i kroz nju, i ona sama će afirmirati sve one vrijednosti koje se trebaju afirmirati u hrvatskom društvu. Prema tome, mi ne želimo izabrati gore nekoga tko će biti fikus, koji će se prilagođavati dnevno-političkim situacijama, kao što je to sada. Gospodin Josipović se ne usudi kritizirati SDP jer će mu valjda trebati njihova podrška na izborima. Mi tražimo predsjednika Republike koji će koristiti svoje ovlasti i brinuti se o ovoj teškoj situaciji'.