Neformalni susret

Kolinda Grabar Kitarović i Boris Pahor prošetali zagrebačkom špicom

23.02.2019 u 16:45

Bionic
Reading

Predsjednica Republike Hrvatske Kolinda Grabar Kitarović i predsjednik Republike Slovenije Borut Pahor susreli su se na neformalnom radnom ručku u Zagrebu

Predsjednik Pahor došao je u Zagreb odakle nastavlja put za Split na poziv organizatora Splitskog polumaratona, a neformalno druženje Predsjednice Republike Hrvatske i Predsjednika Republike Slovenije nastavlja se u okviru njihova redovitog dogovora s ciljem nastavka dobrih međusobnih odnosa između Hrvatske i Slovenije, javljaju iz ureda Predsjednice.

Prilikom susreta razgovaralo se o nekoliko pitanja, kao sto je idući sastanak Procesa Brdo Brijuni, koji će se održati u svibnju u Albaniji.

Predsjednici su suglasni da je u trenutnom međunarodnom okruženju važno očuvati međusobne dobrosusjedske odnose i politički dijalog na najvišoj razini. U tom smislu, razgovarali su o zadnjem susretu trilaterale Slovenija-Austrija-Hrvatska, ali i o nacrtu predsjednika Pahora u vezi poslovnog foruma Inicijative triju mora, koji će se održati početkom lipnja u Sloveniji, koja je ujedno i domaćin.

Uz predsjednike 12 zemalja na forumu će biti nazočan i njemački predsjednik te visoki predstavnik Sjedinjenih Američkih Država pri Europskoj uniji.

Susret predsjednice Grabar-Kitarović i predsjednika Boruta Pahora Izvor: predsjednica.hr / Autor: predsjednica.hr