BRZA VREMENA

Koliko je PlayStation 4 brži s ugrađenim SSD-om?

26.11.2013 u 12:27

Bionic
Reading

Saznajte koliko brže radi nova konzola nakon dodavanja malo "napredne" tehnologije

Već po rastavljanju konzole na iFixit,mnogi su se jednako upitali koliko bi PlayStation 4 mogao biti brži akose njegov integrirani HDD pogon zamjeni s nečim bržim – bilo da jeriječ o SSD-u ili hibridnom HDD-u. Ekipa sa stranice Testedkoju među ostalim čine Jamie Hyneman i Adam Savage poznati poMythbustersima, odlučila je probati sve zamislive opcije. Kakvi surezultati?

 

 

 

 

U Sonyju čak pružaju i detaljne uputekako korisnici mogu nadograditi disk, a ne treba čuditi da je konzola‘prodisala’ punim plućima kada se u nju smjestio SSD. Ipak, on moždanije najbolje rješenje:

 

Na Tested su konzolu upogonili sa standardnim 500GB diskom, 256GBSamsungovim SSD-om te hibridnim diskom kapaciteta 1TB (disk koji ima 8GBflash memorije na sebi). Rezultati su očekivani – uz SSD pogonkonzola se brže pali (kakvih šest sekundi brže), brže učitavaju igrekada su jednom instalirane na disk…ali je razlika između hibridnog diskai SSD pogona minimalna. Stoga su postavili pitanje isplativosti – jer256GB SSD prostora lako bude iskorišteno s naslovima reda nekolikodesetaka gigabajta, a ‘jači’ pogoni su još uvijek iznimno skupi. S drugestrane, performanse mogu biti izvrsne već ako se umjesto standardnogdiska kupi hibridni HDD za manje od 150 američkih dolara.

 

 

izvor: Gadgeterija