KRAPINSKO-ZAGORSKA ŽUPANIJA

Kolar krenuo po drugi mandat za župana

08.05.2017 u 22:11

Bionic
Reading

Krapinsko-zagorski župan Željko Kolar (SDP), koji za novi mandat ima potporu koalicije SDP-HNS-HSU-Hrvatskih laburista, istaknuo je jutros ispred zgrade županije službeno počinjući kampanju, kao i prije četiri godine za prvi mandat, kao jedno od najvećih postignuća smanjenje nezaposlenosti

Prije nego što je predstavio program s kojim počinje kampanju izjavio je za Hinu da se županija u prošle četiri godine vodila transparentno i da su "svi nalazi državne revizije bili bezuvjetni". Kao jedno od najvećih postignuća, istaknuo je smanjenje nezaposlenosti s 8546 osoba 2013. godine na 3986.

Dodao je da se u prošle tri godine otvorilo više od 3200 radnih mjesta. Zadovoljan je učinjenim na izgradnji cestovne infrastrukture, a asfaltirana su 132 kilometra županijskih cesta, u što je uloženo više od 60 milijuna kuna. Posebice je istaknuo otvaranje prvih dviju dionica brze ceste od Zaboka do Marije Bistrice.

 Istaknuo je i pozitivne pokazatelje u turizmu. "Povećali smo broj dolazaka i noćenja turista, 71 posto u dolascima te 75 posto u noćenjima", rekao je Kolar te dodao da su veliki pomaci učinjeni u školstvu i zdravstvu.

 Pred birače Kolar izlazi s kontinuitetom izgradnje cesta jer, kako je rekao, tamo gdje dolazi cesta dolaze i investitori. Važan dio programa su gospodarstvo i nova radna mjesta.

 "Radit ćemo na daljnjem privlačenju investitora u Krapinsko-zagorsku županiju brzim izdavanjem građevinskih dozvola i transparentnim poslovanjem jer se pokazalo da to investitori iznimno cijene", rekao je Kolar.

Najavio je realizaciju projekta poduzetničkog inkubatora u Krapini te centra kompetencije i izvrsnosti u Zaboku za ugostiteljstvo i turizam za sjeverozapadnu Hrvatsku.

Također je najavio daljnja ulaganja u zdravstvo dogradnjom Specijalne bolnice u Krapinskim Toplicama i povećanje smještajnih kapaciteta u tome mjestu. Istaknuo je obnovu pet srednjih i osnovnih škola, vrijednu više od 20 milijuna kuna, preko programa energetske učinkovitosti.

 Istaknuo je da županija ima jasnu strategiju razvoja koja je donesena do 2022. godine i u kojoj su navedeni svi strateški projekti. Također, istaknuo je Kolar, županija ima master-plan turizma do 2025. sa strateškim projektima i ciljevima u turizmu. Iako ima tri protukandidata, župana Kolar očekuje pobjedu u prvom krugu.