sigurnosne prijetnje i rizici

Održana sjednica Vijeća za nacionalnu sigurnost, bilo je riječi i o nabavi borbenih aviona

10.12.2019 u 10:27

Bionic
Reading

Sigurnosne prijetnje i rizici koji mogu utjecati na nacionalnu sigurnost i interese, poglavito u kontekstu hrvatskog predsjedanja Vijećem Europske Unije, glavne su teme o kojima se raspravljalo na sjednici Vijeća za nacionalnu sigurnost. Podneseno je i izvješće o nabavci višenamjenskog borbenog aviona

Supredsjedatelji Međuresornog povjerenstva za nabavu višenamjenskog borbenog aviona izvijestili su članove Vijeća o trenutnom statusu projekta nabave višenamjenskog borbenog aviona, te o dosad poduzetim koracima na nacionalnoj i međunarodnoj razini, navodi se u priopćenju iz Ureda Predsjednice.

Vijeće za nacionalnu sigurnost primilo je na znanje informaciju o tijeku provede postupka nabave višenamjenskog borbenog zrakoplova za potrebe Hrvatskog ratnog zrakoplovstva te je iskazalo potporu tome projektu i predanost Republike Hrvatske zadržavanju i obnovi ove strateški značajne obrambene sposobnosti Republike Hrvatske.

Na redovitoj sjednici su usvojene Godišnje smjernice za rad sigurnosno-obavještajnih agencija za 2020. godinu, sukladno Zakonu o sigurnosno-obavještajnom sustavu, te je odobren Godišnji plan rada Koordinacije za sustav domovinske sigurnosti za 2020. godinu, sukladno Zakonu o sustavu domovinske sigurnosti, stoji dalje u priopćenju.

Vijeće za nacionalnu sigurnost kojega su sazvali predsjednica i vrhovna zapovjednica Oružanih snaga Kolinda Grabar Kitarović i premijer Andrej Plenković odobrilo je uspostavu suradnje sigurnosno-obavještajnih agencija sa stranim sčužbama, sukladno iskazanim potrebama agencija unutar njihova djelokruga.