STRAŠNA EKSPLOZIJA

'Kod Srbina' život izgubio 48-godišnji serviser

30.10.2012 u 11:13

Bionic
Reading

Jedna osoba je poginula, a tri su ozlijeđene u eksploziji plinske boce u zagrebačkom restoranu 'Bistro MZ', poznatijem kao 'Kod Srbina'. Jutarnji list doznaje da je život izgubio 49-godišnji serviser Blagoje Savić, dok je troje zaposlenika restorana S.K. (50), M.H.M.(51) i T.K.(21) prošlo s lakšim tjelesnim ozljedama.

U 10.22 u zagrebačku Javnu vatrogasnu postrojbu Centar dojavljeno je da je eksplodirala plinska boca u restoranu 'Kod Srbina' na adresi Antuna Augustinčića 8. Na teren su izašli vatrogasci iz Vatrogasne postaje Dubrava s tri vozila i 13 vatrogasaca, izvijestio je Ured za upravljanje u hitnim situacijama.

Prema informacijama koje je Ured dobio s terena, nažalost, uslijed eksplozije jedna je osoba poginula, a dvije su ozlijeđene. Na teren su izašli vatrogasci iz Vatrogasne postaje Dubrava s tri vozila i 13 vatrogasaca. Policijski očevid je u tijeku

Neslužbeno se doznaje da je poginuo serviser koji je došao napuniti hladnjak. On je donio malu bocu freona i ostavio je pokraj hladnjaka bez nadzora.

'Kako sam? U šoku! Žao mi je čovjeka kao rođenog brata. Bio mi je ujedno i prijatelj. Poznajem ga više od deset godina. Došao je na poziv za servis frižidera. U svako doba dana kad sam ga znao zvati bio mi je na dispoziciji. Pravi čovjek. Dobričina. Iza njega je ostalo dvoje djece. Ne znam više što da od šoka kažem. U vrijeme eksplozije unutra je bilo pet ili šest radnika te dva gosta. Inače zapošljavam 20 ljudi i svi živimo od tog restorana', ispričao je novinaru Jutarnjeg vidno potresen vlasnik restorana Milan Labus ne sprezajući suze zbog smrtno stradalog obrtnika i prijatelja.