hak upozorava

Kod Bregane kolona teretnih vozila duga jedan kilometar

08.10.2018 u 10:23

Bionic
Reading

Kod naplatnih postaja Bregana u smjeru Republike Slovenije kolona teretnih vozila duga je oko jedan kilometar, izvijestio je Hrvatski auto-klub (HAK) u ponedjeljak ujutro, a zbog kolnika koji su mjestimice mokri ili samo vlažni i skliski i mogućih odrona vozačima se savjetuje da prilagode brzinu i način vožnje uvjetima na cestama te održavaju sigurnosni razmak između vozila.

Iz HAK-a također podsjećaju vozače motornih vozila da i tijekom dana u uvjetima smanjene vidljivosti (magla, oblačno vrijeme, jaki pljuskovi, itd.) voze s upaljenim kratkim svjetlima, bez obzira na ljetno računanje vremena. Vozači mopeda i motocikala tijekom cijele godine moraju voziti s upaljenim svjetlima.

NA A1 Zagreb-Split-Ploče vozilo je u kvaru na 403. km između čvorova Blato i Bisko u smjeru Zagreba, na A3 Bregana-Lipovac: kod naplatnih postaja Bregana u smjeru Republike Slovenije kolona teretnih vozila duga je oko jedan kilometar.

  • +7
Kolone na graničnom prijelazu Bregana - ilustracija Izvor: Pixsell / Autor: Zeljko Lukunic/PIXSELL

Povodom Dana neovisnosti (8. listopada) zabrana prometa za teretna motorna vozila najveće dopuštene mase iznad 7,5 tona na pojedinim cestama u Istri i priobalju bit će u: od 14 do 23 sata. Zabrana nema na autocestama kao i na državnoj cesti DC1.

Na graničnom prijelazu Bregana/Obrežje na izlaz teretna vozila čekaju sat i pol, na GP Macelj/Gruškovje i Pasjak/Starod 45 minuta, a na GP Rupa i Dubrava Križovljanska/Zavrč pola sata.

Trajekti i katamarani plove prema plovidbenom redu.