kvar na dalekovodu

Potvrdila policija: Lažna dojava o padu helikoptera u općini Bratunac

28.05.2018 u 15:51

Bionic
Reading

Dojava o padu helikoptera na području općine Bratunac ispostavila se lažnom, rekli su za N1 iz Policijske uprave Zvornik. Mediji su danas nešto ranije objavili kako se u okolici Bratunca u istočnoj Bosni u ponedjeljak srušio helikopter, a na mjesto nesreće upućene su spasilačke ekipe koje pokušavaju utvrditi što se točno dogodilo, potvrđeno je u popodnevnim satima iz Ministarstva unutarnjih poslova Republike Srpske

'Postojala su određena saznanja, odnosno prijave da je došlo do pada helikoptera na području općine Bratunac. Policijski službenici su u suradnji s drugim inspekcijskim službama izvršili pregled terena i utvrdili da nije došlo do pada helikoptera već kvara na dalekovodu. Vjerojatno je zvučno - svjetlosni signal naveo građane da pomisle da je došlo do pada letjelice', kazao je Miljan Bobar, glasnogovornik Policijske uprave Zvornik za N1.

Nešto ranije su danas mediji objavili kako se letjelica srušila kod mjesta Konjević Polje a potvrđeno je jedino kako nije riječ o helikopteru iz sastava mirovnih snaga Europske unije (EUFOR).

Iz EUFOR-a su posredstvom Twittera objavili kako su informirani o incidentu kojega su opisali kao "tragični događaj" te kako i njihovi vojnici pružaju pomoć spasiocima.

"Možemo potvrditi da su sve EUFOR-ove letjelice na sigurnom i na broju", priopćeno je iz zapovjedništva EUFOR_a u Sarajevu.

  • +15
Slijetanjem helikoptera HV-a na Rivu u Splitu počela proslava 27. obljetnice 4. Gardijske brigade Izvor: Cropix / Autor: Paun Paunović