Filipović obišao OŠ "Bukovac"

'Klisović je oktroirani SDP-ovac, a Tomašević profesionalni protestant'

  • Autor: L. F./Hina
  • Zadnja izmjena 10.04.2021 14:10
  • Objavljeno 10.04.2021 u 13:17
tportal

Izvor: Pixsell / Autor: Borna Filic/PIXSELL

HDZ-ov kandidat za zagrebačkog gradonačelnika Davor Filipović obišao je u subotu OŠ "Bukovac" istaknuvši kako je ta škola primjer sinergijskog djelovanja Vlade i zagrebačkog HDZ-a i na takav način gradit će nove škole i obnavljati oštećene u potresu

"Primjer ove osnovne škole je primjer sinergijskog djelovanja Vlade RH i zagrebačkog HDZ-a. Na takav način ćemo graditi nove škole u Zagrebu i obnavljati sve odgojno-obrazovne institucije koja su doživjela oštećenja u potresu", izjavio je novinarima na Bukovcu HDZ-ov kandidat Filipović.

Proces rušenja i izgradnje nove škole na Bukovcu, rekao je, financirat će se iz 683,7 milijuna eura koji su došli iz Fonda solidarnosti EU.

Naveo je da je 29. ožujka odabran izvođač, a rok žalbe ističe 14. travnja 2021. izrazivši nadu da će nakon toga tu krenuti rušenje i izgradnja nove osnovne škole.

Ta škola na Bukovcu u potresu je pretrpjela znatna oštećenja, zbog čega učenici nastavu pohađaju na četiri druge lokacije, no, rekao je Filipović, i prije potresa učenici škole imali su jako loše uvjete - često nije bilo tople vode, a  krov je azbestni.

Gradske četvrti na čelu s HDZ-om i prije potresa izdvojilo milijun kuna za projektnu dokumentaciju

Stoga je, da bi se situacija promijenila, vijeće te gradske četvrti na čelu s HDZ-om i prije potresa izdvojilo milijun kuna za izradu projektno-tehničke dokumentacije kako bi se izgradila nova škola, naglasio je HDZ-ov kandidat za gradonačelnika Davor Filipović. 

OŠ "Bukovac" izvrstan je primjer političkog licemjeraja, ocijenio je Filipović, dodavši kako je tu dolazio "kum predsjednika Zorana Milanovića i oktroirani kandidat SDP-a Joško Klisović te profesionalni protestant Tomislav Tomašević, koji je prosvjedovao protiv obnove Zagreba i strašio ljude da se neće povući novci iz Fonda solidarnosti EU".

"Oni su dolazili na ovo mjesto i govorili da će se izgraditi nova škola, a njihovi su vijećnici u Vijeću gradske četvrti glasovali protiv izgradnje nove škole", rekao je. 

Navodeći kako 'Milanovićeva kuma može razumjeti jer je potpuno nekompetentan za gradske teme', Filipović je istaknuo da "ne može razumjeti profesionalnog prosvjednika Tomislava Tomaševića, jer on kao nekada Ivan Vilibor Sinčić, koristi populističko-demagoške priče i obećava gradnju škole iako je prosvjedovao protiv svake gradnje u Zagrebu i obnove grada".

Gradu Zagrebu treba znanje, trebaju kompetencije da bi bio bolji, a ne demagogije i populističke priče, zaključio je HDZ-ov kandidat za zagrebačkog gradonačelnika.

Pratite nas na društvenim mrežama:

Pregled tjedna bez spama i reklama

Prijavi se na naš newsletter i u svoj inbox primaj tjedni pregled najvažnijih vijesti!