ZAŠTO JE BOG STVORIO OČI?

Klinika Obamine protivnice 'liječila' homoseksualce

13.07.2011 u 07:00

Bionic
Reading

Klinika i obiteljsko savjetovalište u vlasništvu sve popularnije republikanske kandidatkinje za predsjedničke izbore, kongresnice Michele Bachmann i njezina supruga Marcusa, optužena je za 'liječenje' gay osoba molitvom

Prije sedam godina, Andrew Ramirez bio je pacijent klinike i kršćanskog savjetovališta Bachmann & Associates u Lake Elmou, u američkog saveznoj državi Minnessoti. Tvrdi da mu je jedan od terapeuta rekao da ako čita Bibliju i moli se bogu 'neće više biti gay'.

Terapeut ga je navodno pokušao 'izliječiti' od homoseksualnosti. 'Rekao je da biti gay nije prihvatljiv način života u božjim očima' i ponudio svoju pomoć kao mentor jedne bivše lezbijke, rekao je Ramirez.

Bračni par Bachmann u više navrata demantirao je Ramirezove navode. No snimke skrivene kamere, koju je u kliniku Bachmann unio John Becker, aktivist udruge za prava gay osoba 'Istina pobjeđuje', pokazuje da su terapeuti provodili tretmane slične onom s kojim se suočio Ramirez. Dio snimke, objavljen sinoć na ABC-u, prikazuje terapeuta kako 'tješi' pacijenta koji je zatražio 'izlječenje od homoseksualnosti' govoreći mu da je 'bog stvorio oči kako bi ga privuklo žensko tijelo'. 'Mislim da je moguće posve se osloboditi toga (homoseksualnosti)', kaže terapeut.

Bachmann je poznata po snažnoj anti-gay retorici, a njezin suprug prošle godine izjavio je da su homoseksualci barbari koje treba disciplinirati.

'Moramo shvatiti: barbare treba educirati. Treba ih disciplinirati. Ako se netko tako osjeća (gay) ili misli, ne znači da bismo mi trebali ići tim putem. To je ono što se naziva grešnom prirodom. Imamo roditeljsku odgovornost da ne ohrabrujemo da se takve misli i osjećaji pretoče u akciju', rekao je Marcus Bachmann gostujući u kršćanskoj radioemisiji 'Point of View' u svibnju 2010. godine.

Klinika Bachmannovih dobila je više od 137.000 dolara od američkih poreznih obveznika, prikupljenih preko Medicaida, za tretiranje pacijenata od 2005. godine, izvijestio je NBC.

Obami pada popularnost

Popularnost predsjednika Baracka Obame u lipnju je bila 46 posto, znatno manje od 50 posto u svibnju, kada je naglo narasla zbog ubojstva Osame binLadena. Obamu podržava 81 posto demokrata, a u ostale najvjernijekategorije spadaju crnci (86 posto), odrasli u dobi od 18 do 29 godina(54 posto), stanovnici istočnih krajeva SAD-a (53) i Hispanci (52).Najmanje ga podržavaju republikanci (14), konzervativci (24), bijelci(38), starije osobe (39) i stanovnici američkog Juga (40).

Bit će zanimljivo vidjeti hoće li najnovije optužbe zaustaviti uzlet Michele Bachmann, koja uživa veliku podršku konzervativnih Amerikanaca u kandidaturi za predsjedničku nominaciju Republikanske stranke.

Kongresnica iz Minnessote, pretekla je dosadašnjeg favorita Mitta Romneya u Iowi, koja je, uz New Hampshire, najvažnija savezna država za stranačke predizbore.

Prema posljednjem istraživanju tamošnjih republikanaca, Bachmann osvaja 25 posto potencijalnog biračkog tijela; Romney je na drugom mjestu sa 21 posto; Tim Pawlenty i Herman Cain dijele treće mjesto s debelim zaostatkom - osigurali su po devet posto glasova podrške.

Dojučerašnja 'autsajderica' Michele Bachmann, potpisnica homofobnog 'Obiteljskog zavjeta' koji je sablaznio i Afroamerikance zbog navoda da im je bilo bolje u ropstvu nego pod Obamom, rapidno osvaja podršku i na nacionalnoj razini.

Najnovije Gallupovo istraživanje pokazuje da je za nju čulo 74 posto ispitanika (ime Mitta Romneyja prepoznaje 86 posto ispitanika), pri čemu je kategorija 'nepoželjna' u njezinom slučaju najniža, sa svega 12 posto (Romneyja kategorički odbacuje 16 posto ispitanika).

Najveću prepoznatljivost, od čak 95 posto, ostvaruje Sarah Palin, bivša guvernerica Aljaske koja još uvijek nije obznanila hoće li ući u utrku za predsjedničku nominaciju.