PRVE PAHULJE

Kišu smo ispratili samo nakratko, a dolazi i snijeg

09.11.2017 u 08:02

Bionic
Reading

Kraj radnog tjedna donosi smanjenje oborina uz nešto više temperature. No, kiša će se ponovno u nekim dijelovima javiti u nedjelju, a evo gdje se predviđa i snijeg

U unutrašnjosti pretežno oblačno i uglavnom suho. U prvom dijelu dana mjestimice magla, a ponegdje još može pasti i malo kiše. Na Jadranu promjenljivo oblačno, mjestimice s kišom, prognozira Državni hidrometorološki zavod za četvrtak.

Vjetar slab, na Jadranu do umjereno jugo, na sjevernom dijelu ponegdje i bura. Najviša dnevna temperatura zraka između 8 i 13 na kopnu te od 13 do 18 stupnjeva na obali i otocima.

Vrijeme 9.11. Izvor: Screenshot / Autor: DHMZ

U Zagrebu pretežno oblačno i uglavnom suho. Na širem gradskom području ujutro mjestimice magla ili sumaglica i niski oblaci. Vjetar slab. Temperatura zraka od 6 do 12 stupnjeva.

Za Split se predviđa dnevni temperaturni raspon od 10 do 14 stupnjeva uz mogućnost slabije kiše. Petak će biti bez oborina. 

Osijek bez kiše i uz dnevni maksimalac od 13 Celzijevaca. U nastavku tjedna i za vikend oblačno, dok će kiša ponovno padati u nedjelju i početkom idućeg tjedna. 

Nevrijeme u Rijeci Izvor: HRT / Autor: HRT

U Gospiću dnevni raspon temperature od 6 do 11 stupnejva, uz slabu kišu. Idući tjedan snijeg i pad temperature zraka. 

Rijeka u četvrtak uz naoblaku na maksimalnih 13 stupnjeva. Petak sunčan uz porast temperature, no za vikend se prognozira poratak oborina. Početak idućeg tjedna i tamo bi mogao donijeti snijeg. 

Nepovoljne biometeorološke prilike će prevladavati na krajnjem jugu, a drugdje uglavnom razmjerno nepovoljne. Stoga bolesnike od kardiovaskularnih i plućnih bolesti, te reumatičare, upozoravamo na izbjegavanje povećanih napora. Na sjevernom Jadranu se očekuju malo povoljnije biometeorološke prilike nego u ostalim područjima.