ŽALILI SE SUSJEDI

Kinez mora srušiti brdo koje je izgradio na vrhu nebodera

13.08.2013 u 22:01

Na vrhu nebodera sagradio umjetno brdo

Izvor: Reuters / Autor: Jason Lee

Bionic
Reading

Bizarna građevina koju je jedan Kinez izgradio na vrhu nebodera u Pekingu morat će zbog žalbi stanara ipak biti srušena, javlja CNN

Građevina na krovu odnosno umjetno brdo prekriveno je lažnim kamenjem, drvećem i grmovima i jasno se vidi s jedne od glavnih prometnica u Pekingu.

Ekipa CNN-a koja je posjetila mjesto neobične građevine na vratima nebodera zapazila je obavijest kojom se naređuje njeno uklanjanje.

Lokalni stanovnici kažu da se neobična građevina na krovu širila niz godina, počela se 'graditi' 2007, no tek je sada dobila međunarodnu pažnju.

'Mnogo stanara s gornjih katova se odselilo. Bojali su se. Prodali su svoje stanove i pobjegli su', kazao je Zhang Li, koji živi na 25. katu, jednom ispod neobične građevine.

Vlasnik umjetnog brda je profesor Zhang Biqing, doktor tradicionalne kineske medicine koji je među ostalim i vlasnik lanca klinika za akupunkturu.

'Znao sam pomisliti da sam s gradnjom kuće možda pretjerao, ali nikada nisam očekivao ovakvu pažnju', navodno je Zhang rekao za The Beijing News.

Njegov susjed Zhang Li kazao je da su se stanari nekoliko puta žalili vlastima, no da ništa nije napravljeno kako bi se zaustavila 'izgradnja' građevine.