PODIJELILI ŽUPANIJU I GRAD

Kerum se dogovorio s HDZ-om

17.06.2009 u 20:52

Bionic
Reading

HDZ i Željko Kerum su načelno dogovorili koaliciju za Grad Split i Splitsko-dalmatinsku županiju

'Kandidat za predsjednika Skupštine Splitsko-dalmatinske županije, a konstituirajuća sjednica održat će se sutra, bit će Petroslav Sapunar, drugi na Nezavisnoj listi Željka Keruma za županiju, dok će kandidat za predsjednika Gradskog vijeća Splita biti iz redova HDZ-a', izjavio je za Večernji.hrKruno Peronja, šef dalmatinskoga HDZ-a.

Imena dvaju potpredsjednika Županijske skupštine još nisu poznata. Sigurno će se o njima razgovarati i odlučiti na sutrašnjoj sjednici Županijskoga odbora dalmatinskog HDZ-a. Jedan bi trebao biti iz HDZ-a, a drugi iz oporbe, najvjerojatnije iz SDP-a, s kojim HDZ još nije pregovarao. Potpredsjednik Skupštine iz redova HDZ-a navodno može biti bilo tko od 19 njihovih vijećnika.

'Nitko nas još nije zvao. Ni Kerum ni HDZ, no bit ću kandidat SDP-a za potpredsjednika Županijske skupštine', kazao je Veljan Radojković, koji je bio SDP-ov kandidat za župana i u drugome krugu borio se sa županomAntom Sanaderom

Dodaje da je jedino pričao s Petroslavom Sapunarom, kojemu je rekao da će participirati u onoj mjeri koliko su osvojili mandata. Isto je, tvrdi, kazao i županu Anti Sanaderu

U Skupštini Splitsko-dalmatinske županije, koja broji 51 vijećnika, HDZ je osvojio 19 mandata, Kerum 15, SDP s partnerima 14, a HČS-HSP tri.

'Ako me izaberu, bit ću predsjednik Županijske skupštine', samo je kratko kazao Petroslav Sapunar, samozatajni Kerumov zet, suprug njegove sestre Mare, poduzetnik koji dosad nije istupao u javnosti. I ne želi dok ne bude izabran za čelnika splitsko-dalmatinske Županijske skupštine.