JUTRO JE PAMETNIJE OD VEČERI

Kerum: Neću dati milijune za Maksimir

10.07.2009 u 14:23

Bionic
Reading

Splitski gradonačelnik Željko Kerum danas je demantirao tvrdnje, koje je u medije plasirao šef Dinama Zdravko Mamić, o tome da će s vlastitih dva milijuna kuna financirati popravak Maksimira i omogućiti zagrebačkom klubu igranje u Ligi prvaka

'Jučer sam se sastao s Upravom i Nadzornim odborom Hajduka, a poslije toga sa Zdravkom Mamićem. Razgovarali smo o uspostavi dobrih odnosa između Hajduka i Dinama, da se smanji animozitet. Sve se rješava razgovorom i dogovorom. Ostalo što navode mediji je konstrukcija, novinari su napumpali, to nije bilo tema razgovora', stoji u reagiranju koje je splitski gradonačelnik uputio medijima.

Kerum je time praktički demantirao sam sebe: jedne dnevne novine, naime, objavile su izjavu Zdravka Mamića, koji je kazao da 'Kerum sjedi pored njega i slaže se da se objavi da će dati vlastiti novac za sanaciju Maksimira'. Čak je i PR guru Krešimir Macan preko Twittera plasirao izjavu splitskog gradonačelnika, po kojoj 'ulaže da bi nam se vratilo pet puta više, dosta je bilo animoziteta sjevera i juga'.

Pretpostavlja se da je cijelu priču u javnost plasirao upravo Mamić, kako bi potaknuo zagrebačkog gradonačelnika Milana Bandića da konačno riješi problem graditeljskog strašila na istoku grada.